Järkyttynyt silminnäkijä oli rannalla, kun 6-vuotias löydettiin kuolleena vedestä: "Rannalla on jyrkästi syveneviä kohtia ja sameaa vettä"

Sujuiko juhannus rauhallisesti vesillä? 7:10
Katso tämä video, ja voit pelastaa jonkun hengen: Näin tunnistat hukkuvan!

Helsingin poliisi tiedotti illalla sydäntä särkevästä tapauksesta, jossa 6-vuotias poika oli löydetty kuolleena vedestä Pikkukosken uimarannalta Veräjälaaksossa. Pojan uskotaan hukkuneen.

MTV Uutiset tavoitti paikalla olleen silminnäkijän, joka oli lapsensa kanssa rannalla surullisen tapahtuman aikaan. Hän kertoo olevansa edelleen järkyttynyt näkemästään tilanteesta.

– Rannalla oli todella paljon lapsiperheitä. Ranta oli aivan täynnä. Huomasin, että rannalla kulki mies aivan kuin etsien jotakin. Sitten myös rantavahdit alkoivat liikkua jotakin etsien.

Hän kertoo käyneensä lapsensa kanssa hetkeksi syrjemmällä ja kun hän palasi takaisin rannalle, niin tilanteen vakavuus paljastui koko kauheudessaan. Paikalle oli tullut paloauto, ambulanssi ja poliisi. Ihmiset olivat tulleet pois vedestä.

– Näin kun poikaa kannettiin vedestä. Joku toi häntä juosten kohti ambulanssia huutaen jotakin, silminnäkijä kertoo.

– Tarkkaan en tilannetta seurannut, koska halusin pitää huolen, että pieni lapseni ei näkisi tapausta, hän jatkaa.

Syyllisyys iski: Miksi en huomannut?

Silminnäkijä kertoo, että tapauksen jälkeen häneen on iskenyt syyllisyyden tunne.

– Voi kun olisin kysynyt rannalla olleelta mieheltä, että mitä hän etsi. Hän näytti etsivän jotakin pitkin rantaa pitkän ajan, mutta tilanne ei vaikuttanut mitenkään vaaralliselta. Miksi minä en nähnyt, hän toteaa murheellisena.

Hän kertoo, että Pikkukosken rannalla on jyrkästi syveneviä kohtia ja vesi on hyvin sameaa. Omia jalkojaankaan on vedessä vaikea nähdä.

– Kunpa jokainen taas olisi entistä valppaampi lasten kanssa vedessä. 

Lue myös:

    Uusimmat