Vantaalla piiritettiin sammuneita juhlijoita

Vantaan Havukoskella tänän aamuna piiritetyssä kerrostaloasunnossa ei ammuskeltu.

Poliisille ilmoitetut laukausten äänet johtuivat ilotulitteista, joita koko yön juhlineet nuoret miehet keksivät paukutella asunnon parvekkeella aamukuudelta.

Poliisi tyhjensi viereiset huoneistot, eristi lähialueen ja ohjasi läheisen koulun oppilaat sekä päiväkodin lapset muualle. Taloa piiritettiin usean partion voimin noin neljän tunnin ajan.

Piiritys kesti niin kauan, koska iältään parikymppiset miehet olivat väsähtäneet ilotulitteet räjäytettyään. Poliisi ei voinut rynnätä suin päin asuntoon, koska sammuneisiin nuorukaisiin ei saatu yhteyttä. Kun miehet viimein tokenivat, piiritys purettiin rauhallisesti. Asunnosta otettiin kiinni kolme miestä. Kaksi hieman vähemmän juhlinutta oli napattu jo aiemmin rappukäytävästä.

Miehet olivat ilmeisesti työporukka, eikä kukaan heistä ole entuudestaan poliisin kirjoissa. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä räjähderikoksena.

Tutkinnanjohtaja komisario Juha Juurinen arveli, että ainakin asunnon haltija viettää yönsä poliisin suojissa. Parvekkeella pamautetut ilotulitteet olivat hänen.

Vaikka tapahtuma lopulta paljastui varsin harmittomaksi, Juurinen korostaa poliisille ilmoituksen tehneen sivullisen toimineen oikein.

Pakkasyönä ilotulitteiden paukuttelu on varmasti kuulostanut aivan laukauksilta, ja tilanne oli pakko varmistaa, koska ei tiedetty, mitä on vastassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat