Vannotko kosteusvoiteen nimeen? Saattaakin laiskistaa ihoa

Kosteutusta pidetään laajalti nuorekkaan ja kimmoisan ihon salaisuutena, mutta nyt dermatologit uskovatkin kosteusvoiteen vaikuttavan päinvastaisella tavalla, uutisoi The Daily Mail.

Suuri osa naisista levittää iholleen kosteusvoidetta tunnollisesti aamuin illoin. Olemme oppineet vuosien varrella, että kauniin ihon salaisuus on säännöllinen hoito: puhdistus, kasvovesi ja kosteutus.

The Daily Mail kirjoittaa, että 70 prosenttia naisista kärsii kosmetiikkavalmistaja La Roche-Posayn mukaan kuivasta, herkästä ihosta. Kuitenkin samaan aikaan moni nainen ilmoittaa kärsivänsä aikuisiän aknesta.

Tämä ei ole sattumaa, uskoo lehden haastattelema dermatologi, tohtori Rachael Eckel.

– Kosteusvoiteet ovat laajalle levinnyt ja hiljainen petturi, joka aiheuttaa ihosairauksia.

Kosteutus korvataan kuorinnalla ja seerumeilla

Eckel väittää, että kosteusvoiteet aiheuttavat kuolleiden ihosolujen kerääntymistä ihon pintaan, kuivuutta, suurentuneita ihohuokosia, aknea ja herkkyyttä. Hän uskoo, että vain viisitoista prosenttia ihmisistä todella tarvitsee kosteusvoidetta. Eckel tarkoittaa niitä ihmisiä, joilla on luonnostaan todella kuiva iho ja taipumusta esimerkiksi ihottumaan. Muilla on hänen mukaansa normaali iho, joka ei kaipaa kosteutusta.

Eckel sanoo, että kun iho opetetaan ottamaan kosteutta voiteista, se laiskistuu, eikä enää kosteuta itseään luonnollisesti. Tämä johtaa kierteeseen, jolloin iho tulee riippuvaiseksi kosteusvoiteesta.

Eckelin mukaan öljy, mukaan lukien ihon oma tali, aiheuttaa vahinkoja ja sairauksia iholle. Sen sijaan vesi tekee hänen mukaansa iholle hyvää saaden sen hehkumaan ja tuntumaan kosteutetulta.

Voiteiden sijaan Eckel suosittelee potilailleen kuorintaa ja öljyttömiä seerumeita, jotka sisältävät vitamiineja. Hän sanoo, että retinoli, A-vitamiinin muoto, nopeuttaa ihon uudistumista ja edistää kosteutusta.

Katso The Daily Mailin sivuilta ennen ja jälkeen -kuvat Jo Thompsonista, joka on vaihtanut kosteusvoiteen kuorintaan.

Lue myös:

    Uusimmat