Vankilassa viruva Ronaldinho uhkaavassa tilanteessa – poliisi etsii kuumeisesti avainhenkilöksi nimettyä mysteerinaista

Brasilialainen jalkapallolegenda ja maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2005 valittu Ronaldinho on kiperässä tilanteessa. 40-vuotispäiväänsä paraguaylaisessa vankilassa viettänyt ”Taikuri” saattaa joutua istumaan kiven sisässä vielä pitkään.

Muun muassa Barcelonassa ja Brasilian maajoukkueessa mainetekoihin yltänyt Ronaldinho on tällä hetkellä Paraguayn pääkaupungissa Asunciónissa vangittuna ja odottaa tapauksensa käsittelyä.

Ronaldinho vangittiin Asunciónissa veljensä Roberto Assisin kanssa, sillä kaksikko oli saapunut maahan väärennetyillä Paraguayn passeilla. Virkavalta oli saanut kaksikon väärennetyistä papereista nimettömän vihjeen, mikä johti etsintöihin ja lopulta pidätyksiin.

Ronaldinho on kertonut viranomaisille, että hän luuli saaneensa Paraguayn kansalaisuuden lahjana hyväntekeväisyystyöstään, jota hän oli saapunut maahan tekemään. Ironista tapauksessa on se, että pelaajalegenda olisi voinut ylittää rajan pelkällä henkilökortillaan.

Jo kuukauden päivät vangittuna ollut Ronaldinho vietti 40-vuotispäiväänsä 21. maaliskuuta.

Sitä ennen hän ehti säkenöidä vankilassa järjestetyssä futsalturnauksessa, jossa hänen joukkueensa voitti ylivoimaisesti. Omiensa 11 maalista Ronaldinho iski itse viisi ja syötti kuusi.

Palkinnoksi ottelun voittaneelle joukkueelle annettiin kokonainen sika grillattavaksi.

Etsinnöissä löytyi 5 000 Ronaldinho-ilmapalloa

Ronaldinhon matkan syytä Paraguayhin ei ole onnistuttu yrityksistä huolimatta täysin selvittämään. Hänet maahan kutsuneen hyväntekeväisyyssäätiön johtaja Dalia Angelica López Troche on ollut toistaiseksi poliisin tavoittamattomissa.

Dalia Lópezin uskotaan antaneen Ronaldinholle ja tämän veljelle väärennetyt passit rajan ylitykseen. 48-vuotias liikenainen on saanut paikallisessa lehdistössä mystisen maineen, koska hän välttelee julkisia esiintymisiä. Hänellä kerrotaan olevan myös yhteyksiä maan valtapuolueeseen Coloradoon.

Italialaisen Calciomercaton mukaan Dalia Lópezia epäillään myös rahanpesusta Paraguayssa. Hänestä on annettu pidätysmääräys Ronaldinhon tapauksen vuoksi, mutta toistaiseksi häntä ei ole tavoitettu paikallisten viranomaisten kuultavaksi.

Dalia Lópezin asianajajan kerrotaan ensin vedonneen asiakkaansa saamaan koronavirustartuntaan, mutta se vaikuttaa jälkikäteen olleen vain viivytystaktiikka, sillä poliisi ei ole etsinnöistään huolimatta pystynyt paikantamaan liikenaista.

Sanomalehti La Nacionin mukaan Paraguayn poliisi järjesti etsinnät Dalia Lópezin pyörittämän hyväntekeväisyyssäätiön omistamassa kartanossa, mutta sai saaliiksi ainoastaan 5 000 Ronaldinhon kasvokuvalla varustettua ilmapalloa.

Ronaldinhon kannalta Dalia Lópezin löytyminen saattaisi olla avain vankilasta pääsyyn, jos Paraguayn viranomaiset saisivat todisteita siitä, että futislegenda oli joutunut huijauksen kohteeksi.

Tällä hetkellä Ronaldinhoa uhkaa Calciomercaton mukaan jopa kuuden kuukauden vankeus väärennetyillä asiakirjoilla maahan saapumisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja