Mainos

Vanjoki: "Uutisia ja muutakin ohjelmaa mahdollisimman monesta luukusta"

3:17

Seitsemän uutisissa vieraillut mediamarkkinoita selvitelleen työryhmän puheenjohtaja Anssi Vanjoki antaa vahvan tukensa moniääniselle ja moniarvoiselle medialle.

– Tekemämme ehdotukset tukevat sitä, että uutisia ja muutakin ohjelmaa tulee mahdollisimman monesta luukusta, sanoo Anssi Vanjoki.

Yleisradion roolia Vanjoki työryhmineen muuttaisi entistä enemmän ostajan suuntaan.

– Yle suurimpana toimijana mediamarkkinassa siirtyisi ostamaan palveluja ulkopuolisilta pieniltä toimijoilta, sanoo Vanjoki.

Hän uskoo, että lisäkilpailu tekisi hyvää mediamarkkinoille.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä esittää digitaalisille ja fyysisille sisällöille samaa arvonlisäveroa. Työryhmän raportin vastaanottanut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tahtoo edistää kaupallisen median asemaa.

– Minulle kaikista tärkein tavoite on se, että me saadaan hyvinvoiva kaupallinen media Suomeen, sanoo ministeri.

Kaikkia netin sisältöjä ei Vanjoen mukaan voi laittaa maksullisiksi, siksi hän kiinnittää huomionsa mainonnan sääntöihin.

– Aivan keskeistä on, ettemme tee sääntöjä, jotka haittaavat kotimaisia toimijoita kilpailussa ulkomaisia toimijoita vastaan, sanoo Vanjoki.

– Eli kaikille samat lähtökohdat on se keskeinen reilun kilpailun markkinaolosuhde, tiivistää Vanjoki Seitsemän uutisten haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.