Mainos

Vanjoki mediamarkkinoita arvioivan työryhmän johtoon

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään mediamarkkinoiden toimintaedellytyksiä, markkinoiden esteitä ja kilpailuasetelmia.

Selvitysryhmän puheenjohtajana toimii Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Anssi Vanjoki. Ryhmän muut jäsenet ovat kirjailijakolumnisti Kalle Isokallio, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner ja vapaa toimittaja Reetta Meriläinen.

Ylijohtaja Juhapekka Ristola liikenne- ja viestintäministeriö perustelee ryhmän kokoonpanoa monipuolisella asiantuntemuksella. Hän pitää tärkeänä, että ryhmässä on kokemusta niin Ylen kuin kaupallisen median sisältä. Helsingin Sanomien entisen päätoimittajan Meriläisen valintaa hän perustelee vankalla journalistisella kokemuksella. Jungner taas on toiminut Ylen toimitusjohtajana.

Mediamarkkinoita selvittävän ryhmän työ toimii pohjana tammikuussa aloittavan Yleisradion julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta arvioivan parlamentaarisen ryhmän työssä. Ryhmä arvioi myös, mikä on Ylen asema ja merkitys mediamarkkinoilla.

Parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajaksi tulee kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.). Työryhmän muita jäseniä ei ole vielä valittu, eikä ryhmän aikataulua ole vielä määritelty.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.