Vanhusten huono kohtelu raivostuttaa – "Ihan järkyttävää piittaamattomuutta!"

Vanhusten huono kohtelu hoivakodissa suututtaa nettikansaa. Eilisen 45 minuuttia -ohjelma paljasti, että vanhusten ihmisarvon vastainen kohtelu jatkuu yhä. MTV3 Uutisten Facebook-kommentoijat ovat järkyttyneitä oloista, joissa vanhuksia pidetään.

"Ihan järkyttävää, piittaamattomuutta!!.", tiivistää eräs kommentoija.

"Mikä hyvinvointivaltio?" kysyy toinen.

Päättäjätkin saavat osansa kommenteissa:

" -- Herätkää jumalauta ne ihmiset, jotka saatte jättipalkkaanne tällaisten asioiden hoitamisesta."

"Mikä siinä on ettei vanhusten hoitoa saada järjestykseen .? Tulee se päivä - herrat teillekin , että olette vanhoja ja hoivaa vailla . Vaikka eihän teidän tartte vaivaiskoteihin mennä, eläessänne rosvootte toisten hoitorahat, niillä sitten herroiksi elätte ."

Eräs kommentoija vinkkaa, että omaisten hoidon seuraaminen ja siitä valittaminen auttaa.

" -- Tiedän kokemuksesta koska kävin omaiseni luona syöttämässä jokapäivä ja tiesin milloin oli suihkupäivä ja jos vaippaa ei ollut vaihdettu vaadin sen heti vaihdettavaksi, ja niin myös tehtiin. Yksityinen hoitolaitos, josta kunta osti palvelut oli huono ja siitä valitin joka päivä. Onneksi hänet siirrettiin hyvään paikkaan aika pian. Kokemukseni on viideltä vuodelta."

Esiin nousee myös omaishoitajien asema.

"Olis aika panostaa omaishoitajiin eikä rokottaa heidän pienestä kuukausipalkkioistaan joka on 367 euroo noin raskaammalla verotuksella...pressakin saa palkkionsa verottomana! Laskekaa mikä tulee tuntipalkaksi 24/7 hoidosta sillä se pitää täyttyä että saa eres jotain apua rahallisesti....42000 saa ja meitä on n. 300.000!!!"

Seuraava kommentoija huomauttaa, että hoito ei ole kuitenkaan kaikkialla huonoa:

"Hyviäkin esimerkkejä on, paljonkin. Onneksi."

Lue myös:

    Uusimmat