Mainos

Vanhemmat yllättivät sukulaisensa: Hugo-vauva kastettiin Helsingin yllä – "Erikoisin kirkollinen toimitus, jossa olen koskaan ollut"

1:51

Helsinkiläinen Klockarsin pariskunta päätti järjestää esikoisensa kastejuhlan tavalla, joka olisi taatusti yllätys.

Juhlavieraat eivät aavistaneet, miten vauhdikas ja jännittävä kokemus ristiäiset voivat olla. Kaikki sujui lopulta hyvin. Vesikin pysyi kastemaljassa, vaikka mentiin korkealla ja kovaa.

– Onko kaikilla kutsu mukana, kysyy tuore isä Markus Klockars Malmin lentokentän kauniissa aulassa.

– Kutsuhan oli lentolippu. Me lähdemme ristiäisiin lentokoneella.

Sukulaisväki tuijottaa hämmästyneenä ja joukosta kuuluu kommentteja: Mitä? Ei voi olla totta!

Esikoispoika saa kastemekon päälleen aulassa ja sitten vain helmat liehuen tuuliselle kentälle kohti Douglas DC-3 -museokonetta. Purseri Nina Merisalo-Reunanen ottaa juhlavieraat vastaan upeassa vanhassa lentoemännän työasussa.

1930-luvulta käytössä olleen vanhan matkustajakoneen penkeille asettuu 20 kastejuhlaan osallistuvaa. Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka kehottaa vanhempia ja kummeja etuosaan ja lupaa puhua kovalla äänellä, kun potkurikoneen kaksi moottoria jyrähtävät käyntiin.

Hopeaa kiiltelevä vanha lintu nousee hiukan vaappuen ilmaan ja kastejuhla voi alkaa.

Kirkkoherra kiittää puheessaan vanhempia, jotka ”tarjovat tämän ainutlaatuisen kastejuhlan hieman lähempänä taivasten valtakuntaa.”

Heikki Arikka kastaa lapsen isän pidellessä maljaa. Kaikki tapahtuu vakaasti seisten. Pienet ilmakuopat heiluttelevat kummia, pappia ja isää, mutta vesi pysyy maljassa ja kaikki sujuu ilman hämminkejä. Lennämme meren yllä, jossa on tyynempää.

Kastevieraita jännitti – Hugolla makeat unet

Esikoispoika nimeltään Hugo Ray Kristian Klockars köllöttelee tyytyväisen rentona sylikumminsa Evita Devandaran sylissä. Koneen tasainen murina on pikkumiehelle näköjään enimmäkseen unettavaa. Jotkut kastevieraat tunnustivat, että jännittää – Hugo ei hetkeäkään.

– Hugo on aina tyytyväinen. Hän on suorastaan superkiltti, kehuvat vanhemmat kilvan.

– Eivätkös pojat tykkää moottoreista. Ei ääni häiritse, pohtii äiti Erica Klockars.

Mistä idea lentävään kasteeseen tuli?

– Yhteinen idea, kuittaa isä nopeasti.

– No se on kauniisti sanottu. Perheen miehet tätä ehdottivat ja nyökyttelin vaan, että ok, hymyilee äiti.

– Me pidämme lentämisestä. Matkustamme paljon ja me miehet pidämme erityisesti lentokoneista ja moottoreista, tähdentää Markus Klockars edelleen täysin tyynenä lepäilevä Hugo sylissään.

Runsaan puolen tunnin mittainen kastekierros on päättymässä. Kummit ehtivät vielä valokuviin koneen käytävällä. Purseri Nina Merisalo-Reunanen kehottaa vieraat penkkeihin ja turvavöihin. Koneen lasku on pehmeä ja kansa taputtaa.

Seuraavaksi avaruusmatka?

– Tämä oli kyllä täydellinen yllätys. Täytyy oikein nipistellä itseään, että millaisessa kastejuhlassa tulikaan oltua, ihmettelee kummi Evita Devandara koneen äärellä.

Kirkkoherra Arikka kertoo, että hän otti hyvin mieluusti tämän tehtävän vastaan.

– Erikoisin kirkollinen toimitus, jossa olen koskaan ollut. Sukellusvenehäitä odotellessa.

Isä Markus Klockars jää pohtimaan toimittajan kysymystä, miten tästä voi pistää paremmaksi. Missä seuraava lapsi kastetaan?

–Ehkä joku kuumatka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.