Mainos

Vanhemmat saivat poikansa hautajaisissa tietää tämän tekemästä videosta – toi lohtua suruun

Vanhempiensa tietämättä poika oli viikkoa ennen kuolemaansa julkaissut lohduttavan videon.

Kun Shawn ja Deanne saivat lapsen, he eivät kokeneet pelkkää iloa. Lääkäreiden mukaan parin poika, Ben Breedlove, kärsi harvinaisesta sydänviasta, joka uhkaisi hänen henkeään käytännössä koko ajan. Perhe olikin kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka sai viettää poikansa kanssa.

Jo nuorella iällä Benin sydän pysähtyi kolme kertaa. Hänet onnistuttiin elvyttämään, mutta Benin vanhemmat hämmästyivät poikansa tarinoita tapahtumien jälkeen, kertoo So share this -sivusto. Nuori Ben kertoi vanhemmilleen nähneensä "taivaan", kirkkaita valoja ja enkeleitä.

Jouluna 2011 Ben sai viimeisen sydänpysähdyksensä. Hän kuoli vain 18-vuotiaana.

Tätä ennen Ben oli ehtinyt tehdä vlogeja YouTubeen. Videoidensa ansiosta Ben jäi elämään: tieto hänen kuolemastaan levisi, ja 11 000 ihmistä seurasi hänen hautajaisiaan netistä.

Vanhempiensa tietämättä Ben oli viikkoa ennen kuolemaansa julkaissut vielä yhden, kaksiosaisen videon kolmannelle YouTube-tililleen. Hautajaisissa perheeltä kysyttiin mielipidettä videosta, mutta he eivät tienneet, mistä on kyse.

Perhe päätti kotiin päästyään katsoa videon. Kaksiosaisen tarinan on nähnyt jo yli 14 miljoonaa ihmistä.Videolla Ben kertoo kirjelapuin elämästään; hän kertoo lapsena toivoneensa, että olisi kuten kaikki muutkin, ettei hänen tarvitsisi olla sairas. Hän myös kertoo kohtauksesta, joka uhkasi hänen elämäänsä nelivuotiaana.

Ben muistaa, että häntä vietiin paareilla käytävässä, ja äiti juoksi hänen vierellään. Samalla hän näki yläpuolellaan kirkkaan valon. Poika osoitti valoa äidilleen, mutta tämä ei nähnyt mitään.

– En voinut irrottaa katsettani siitä. En voinut muuta kuin hymyillä. Minulla ei ollut lainkaan huolia, kuin millään muulla maailmassa ei olisi väliä,  Ben kertoo lapuin.

Ben kertoo, ette koskaan unohda kokemaansa rauhan tunnetta.

Seuraavan kerran hän kävi lähellä kuolemaa kahdesti vuonna 2011, kun hänen sydämensä pysähtyi rutiinileikkauksen aikana. Myöhemmin samana vuonna hän pyörtyi koulussa ja lakkasi hengittämästä kolmeksi minuutiksi.

– Kuulin heidän sanovan ”hän ei hengitä, hänen sydämensä on pysähtynyt, hänellä ei ole pulssia”. Ajattelin oikeasti itsekseni, että tämä on tässä. Minä kuolen. Seuraava asia, joka tapahtui, en ole varma, oliko se uni, vai näky, mutta kun olin tajuton, olin valkeassa huoneessa. Seinät vain jatkuivat ja jatkuivat, Ben muistaa.

Huoneessa hän katsoi itseään vastapäisestä peilistä, tunsi olonsa upeaksi eikä voinut lakata hymyilemästä.

– Kun katsoin itseäni peilistä, olin ylpeä itsestäni, koko elämästäni, kaikesta, mitä olin tehnyt. Se oli paras tunne.

Lopulta Ben kuitenkin heräsi, kun häntä elvytettiin. Nuori mies kuitenkin kertoo videollaan, ettei olisi halunnut lähteä tuosta huoneesta.

– Toivon, etten olisi koskaan herännyt. Uskotteko enkeleihin tai jumalaan? Minä uskon.

***

0:12

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja