Mainos

Vanhanen suivaantui SDP:n välikysymyksestä: "En ole tainnut tällaista ennen nähdä"

2:04

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen suivaantui SDP:n välikysymyksestä. Hänen mielestään SDP listaa siinä kaikki ennakkoluulonsa ja pelottelut.

 SDP:n kysymykset hallitukselle:

– Kuuluuko hallituksen suunnitelmiin sosiaali- ja terveydenhoito, jossa julkinen valta ei voi tuottaa kansalaisille tärkeitä peruspalveluja muutoin kuin osakeyhtiönä ja kilpailussa isojen ulkomaisten monikansallisten yritysten kanssa?  
– Aikooko hallitus yhtiöittää Suomen tiet, rautatiet ja meriväylät, ja aikooko hallitus muuttaa Suomen teillä kulkemisen maksulliseksi?  
– Aikooko hallitus pilkkoa VR:n ja Postin sekä myydä näin syntyvät uudet yhtiöt markkinoille?  
– Aikooko hallitus toteuttaa suunnitelmansa työttömien ilmaistyöstä, vaikka tämä vaarantaisi hallituksen tavoitteleman laajan työmarkkinaratkaisun?  
– Salliiko hallitus opettajankoulutuksen lakkauttamisen Savonlinnassa?  
– Onko koko hallitus esitettyjen hankkeiden takana, ja onko hallitus yhtenäisesti viemässä eteenpäin tänä keväänä julkistettuja uusia yhtiöittämissuunnitelmia ja taksiliikenteen vapauttamista?  

Vanhanen kommentoi Facebookissa, ettei ole tällaista välikysymystä tainnut ennen nähdä. Hän kehottaa SDP:tä havaitsemaan sen, että Suomessa on heidän kautensa jälkeen nyt uusi hallitus, joka saa aikaan päätöksiä, uudistaa ja tekee yhteistyötä Suomen ongelmien voittamiseksi.  

SDP osoitti laajan välikysymyksensä hallituksen viimeaikaisista suunnitelmista erityisesti pääministeripuolue keskustalle, jonka politiikassa on SDP:n mielestä tapahtunut selvä muutos.  

– Me emme enää tunnista sitä keskustaa, joka on tekemässä päätöksiä, joissa markkinat asetetaan ihmisen ja aluepolitiikan edelle, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi tiedotustilaisuudessa.  

Hänen mukaansa pääministerin pitäisi ymmärtää, että pääministeri ei ole toimitusjohtaja, joka saneeraa työntekijöitä ja toimitiloja.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.