Kulmuni puolustaa keskustan hallitukseen menoa ja korostaa perusturvan parantuneen: "Ne ovat suuria summia kenelle tahansa"

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni puolustaa keskustan päästöstä mennä hallitukseen. Kulmunin mukaan keskustan sisällä on yhä käyty keskustelua siitä, oliko SDP-johtoiseen hallitukseen lähteminen oikea ratkaisu vaalien rökäletappion jälkeen.

Muun muassa konkaripoliitikko, euroedustaja Mauri Pekkarinen sanoi alkuvuodesta, että keskustan olisi pitänyt siirtyä huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen oppositioon.

Kulmuni listasi useita saavutuksia perusväyläpidon tasokorotuksesta eläkeläisten toimeentulon parantamiseen, jotka puhuvat hallitukseen menon puolesta. Hän puhui tänään keskustan puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.

– Keskustan ollessa hallituksessa viime ja tällä kaudessa takuueläke on noussut melkein 90 euroa ja pienimmät vanhempainpäivärahat lähes 120 euroa kuukaudessa. Ne ovat suuria summia kenelle tahansa, Kulmuni totesi.

Kulmuni kysyy myös, mikä olisi ollut vaihtoehto.

– Olisiko hallitus tavallisille suomalaisille ihmisille parempi, jos meidän tilallamme olisi kokoomus? Onko keskustan paikka oppositiossa silloin, kun vaikeina aikoina tehdään Suomen tulevaisuuden kannalta ratkaisevia päätöksiä?, Kulmuni kysyi.

Kulmuni jatkoi koko opposition piikittelyä myös myöhemmin puheessaan.

­– Mitä meillä on vastassa? Yllättävänkin yhtenäisenä esiintyvä oikeisto-oppositio. Oikeisto-oppositio luo toivottomuutta, pelkoa ja näköalattomuutta. Keskustalle ei riitä yhteiskunnan uudistamiseksi pelkät hokemat veronkevennyksistä tai rajojen sulkemisesta.

Keskusta ei halua tinkiä työllisyystavoitteesta

Puheenjohtaja Kulminin mukaan monet hyvät hallitusohjelman saamat tavoitteet hautautuivat hallituskriisin ja siihen liittyvän uutisoinnin alle. Keskusta syrjäytti Antti Rinteen pääministerin paikalta loppusyksystä Posti-kriisin jälkimainingeissa.

Kulmuni perusteli, että myös muutama viikko sitten päättyneeseen Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävät ovat vieneet paljon ministereiden aikaa.

Kulmunin mukaan hallituksen onnistuminen edellyttää päätöksiä, jotka luovat uusia työpaikkoja, uusia investointeja ja parantavat yritysten toimintaedellytyksiä.

– Työllisyystavoitteesta ei ole varaa tinkiä piiruakaan. Kysymys on ihmisten tulevaisuudesta, Kulmuni sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja