Mainos

Vanhanen esittää Olli Rehniä EU-komissaariksi

Vanhanen kertoi esityksestään tavattuaan komission nykyisen puheenjohtajan Romano Prodin Helsingissä.

Olli Rehn

Pääministeri Matti Vanhanen esittää Suomen uudeksi EU-komissaariksi talouspoliittista erityisavustajaansa Olli Rehniä. Myös Helsingissä vieraileva Romano Prodi toivotti Rehnin ehdokkuuden tervetulleeksi.

- Kun hänet nimitetään virallisesti, otan hänet mielelläni vastaan. Vastaukseni on kyllä, sanoi Prodi.

Hallitus päättää komissaariesityksestään ensi keskiviikkona.

Koska RKP lähtökohtaisesti tukee esittelevän ministerin ehdotusta, on käytännössä selvä, että Rehnin valinta saisi mahdollisessa äänestyksessä enemmistön taakseen.

Prodi sanoi korostaneensa Vanhaselle, että Erkki Liikasen seuraaja komissiossa on syytä valita nopeasti. Liikanen siirtyy Suomen Pankin pääjohtajaksi maanantaina 12. heinäkuuta.

Vanhanen kertoi keskustelleensa asiasta sekä Prodin että komission uudeksi puheenjohtajaksi nimetyn Jose Manuel Durao Barroson kanssa.

Vanhanen perusteli valintaansa Rehnin kokemuksella.

- Hän on akateemiselta tutkinnoltaan tohtori Oxfordin yliopistosta, hän on toiminut Suomessa eduskunnan jäsenenä, Euroopan parlamentin jäsenenä ja sitä paitsi hän on ollut neljän vuoden ajan kahdessa eri komissiossa komissaari Liikasen kabinettipäällikkönä ja tuntee komission sisältä käsin hyvin. Hänellä on myös tehtävän kannalta hyvä kielitaito sekä englannin että ranskan osalta, Vanhanen sanoi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.