Vanhaan lippakioskiin perustettiin kahvila – millaisesta toimitilasta sinä haaveilet?

Jokakodin sivuilta löytyy lukuisia ilmoituksia vapaista toimitiloista. Tiloja on yhtä paljon kuin ideoitakin yrityksen perustamisesta. Esimerkkiä voi ottaa vaikka Töölön vanhaan lippakioskiin perustetusta Salmiakkikioskista.

Töölössä Runeberginkadulla sijaitseva vanha lippakioski muuntautui kesän alussa internet-kahvilaksi. Erityisesti kattavaan salmiakkivalikoimaan panostanut Salmiakkikioski on herättänyt paljon innostusta salmiakin ystävissä.

– Salmiakkikioski on yksi perinteisiä lippakioskeja, joiden historia juontaa 1930-luvun lopusta aina vuoden 1952 olympialaisiin, kun Coca-Cola lanseerattiin Suomeen niiden yhteydessä. Kaikkia kioskeja hallinnoi Helsingin kaupunki ja sen Rakennusvirasto, kertoo kioski-isäntä Erkki Korhonen.

– Toimme idean ja toteutuksen kyseisestä kioskista, josta tuli Suomen – ja/tai maailman! – ensimmäinen salmiakkikioski, Korhonen kertoo.

Millaisesta toimitilasta sinä haaveilet?

Myös Jokakoti.fi-palvelussa on lukuisia ilmoituksia vapaista, vuokrattavista toimitiloista. Esimerkiksi Helsingin Katajanokalla on vapaana toimistotila yli satavuotiaassa arvotalossa.

Forssassa puolestaan on vapaana liiketila Rautatienkadun varrelta. Liiketilassa on isot näyteikkunat ja parkkipaikat löytyvät ihan edestä. 169 neliömetriin mahtuvat toimistohuone, alakerran varastotilat sekä sosiaalitilat.


Hannakaisa Taskinen/Jokakoti.fi

Kuvat: Salmiakkikioski, KIINTEISTÖARKKI LKV [A] TilaArkki Oy, Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja