Vanha nuorisoseurantalo tuhoutui tulipalossa Raahessa, poliisi selvittää syttymissyytä

Vanha nuorisoseurantalo on tuhoutunut kokonaan tulipalossa Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Kuuselantiellä.

Jokilaaksojen pelastuslaitos hälytettiin aamuneljän jälkeen tänä aamuna Kuuselan nuorisoseurantalolle, kun läheistä valtatie 8:aa kulkenut ohikulkija oli havainnut rakennuksessa savua.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle näkyi ulospäin pelkkää savua, mutta sammutustyön aikana talon vesikatto paloi nopeasti puhki ja palo levisi yläpohjasta muuhun rakennukseen tuhoten sen aamun aikana täysin.

Jälkisammutus vei useita tunteja

Päivystävän palomestarin Mikko Kivelän mukaan palon jälkisammutus vei useita tunteja tänä aamuna, ja Fintrafficin tieliikennekeskus varoitti valtatie 8:aa kulkevia heikosta näkyvyydestä savun vuoksi. Sunnuntai-iltapäivään mennessä savuhaitta oli ohi.

Palon syttymissyy ei toistaiseksi ole pelastuslaitoksen tiedossa, mutta sitä selvitetään poliisin kanssa. Kivelän mukaan tiedossa ei ollut, että rakennuksessa olisi ollut ketään palon aikana. Henkilövahinkoja ei siis ollut.

Rakennus sijaitsee entisessä Pattijoen kunnassa. Kuuselan talonakin tunnettu talo on Raahen seutu -lehden mukaan ollut viime vuodet tyhjillään.

Juttua päivitetty 29.5. kello 14.30.

Lue myös:

    Uusimmat