Valvira kehotti pienpanimoa poistamaan sosiaalisesta mediasta kaikki kuluttajien kehuvat kommentit – "Saammeko kuitenkin säilyttää negatiiviset?"

Alkoholilainsäädäntö muuttui viime vuoden alussa ja esimerkiksi pienpanimot saivat enemmän vapauksia. Kaikki ei kuitenkaan ole vieläkään sallittua, sillä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on puuttunut pienpanimoa kehuviin kommentteihin sosiaalisessa mediassa. Asiasta uutisoi Verkkouutiset.

Oululaisen pienpanimo Sonnisaaren Harri Vaarala jakoi Twitterissä kuvakaappauksen Valviralta saamastaan sähköpostiviestistä.

– Valvontaprojektissa tehtyjen havaintojen mukaan verkkosivunne ovat lainmukaiset, mutta ylläpitämillä sosiaalisen median tileillä (Facebook, Instagram) esiintyy jonkin verran kuluttajan tuottamaa materiaalia, esimerkiksi kuluttajien antamia alkoholijuomia kehuvia suosituksia ja kommentteja. Tällaiset suositukset ja kommentit tulisi sosiaalisesta mediasta yrityksen toimesta poistaa, Vaaralan Twitteriin jakamassa Valviran viestissä todetaan.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

Muutkin saaneet sähköposteja

Vaaralan mukaan Sonnisaari ei ole ainoa pienpanimo, joka on saanut vastaavanlaisen sähköpostiviestin.

– Hei Valvira, pyysitte pienpanimoita poistamaan some-kanavistaan kuluttajien tuottamat kehuvat kommentit. Saammeko kuitenkin säilyttää negatiiviset kommentit? Silloin ei tarttis poistaa kuin ehkä 98% kommenteista, Vaarala tviittaa vastaukseksi.

Kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala on ottanut osaa Twitter-keskusteluun kertomalla, että ”nykyiset somesäännökset kuuluvat ilman muuta ns. korjaussarjaan”.

Ne tulivat voimaan edellisen hallituskauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat