Valtteri Bottas repi yhtäkkiä eroa – Ferrarilla visainen pulma ratkottavana

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Britanniassa, Silverstonen radalla. Mercedes lähti viikonloppuun ennakkosuosikkina, eikä saksalaistallin asema horju, ainakaan perjantain harjoitusten perusteella. Suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen tekemä ero sai kuitenkin Ferrarin leirin mietteliääksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Italialaistallin autot, Charles Leclerc ja Sebastian Vettel, olivat Bottasta nopeampia vielä radan ensimmäisellä sektorilla. Asetelma kuitenkin kääntyi radan loppuosassa, jossa Bottas repi yhtäkkiä 0,4 sekunnin eron punapetoihin nähden.

Ferrari-pomolla Mattia Binottolla oli tähän selkeä vastaus tarjolla.

– Meidän eturenkaamme kuluivat todella paljon – erityisesti vasen eturengas. Sen saattoi nähdä jopa yhdellä aika-ajokierroksella. Olimme vahvoja vielä ensimmäisellä ja toisella sektorilla, mutta kolmas oli todella heikko, Binotto mietti ESPN:n mukaan.

– Kärsimme aliohjautuvuudesta ja se taas vaikuttaa renkaisiin jopa ilman raskasta bensakuormaa, Binotto avasi Ferrarin ongelmaa.

Tätä visaista rengaskulumapulmaa Ferrari onkin saanut ratkoa nopealla aikataululla ennen lauantain aika-ajoa ja sunnuntain kisaa.

F1-kuskit ovat saaneet totutella Silverstonessa uuteen asvalttipintaan. Samalla renkaiden kestävyys on noussut isoksi kysymysmerkiksi.

– Radan pinta on uusittu, minkä lisäksi muutamien mutkien kanttareita on vaihdettu. Kuljettajilla voi mennä hieman aikaa löytää se optimaalinen ajolinja, joka on poikkeava viime vuoteen nähden, Pirellin rengaspomo Mario Isola totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat