Nyt kuulostaa huolestuttavalta: Sebastian Vetteliltä karmiva arvio Ferrarin tilanteesta

Sebastian Vettelin mukaan Ferrarin F1-autossa on tällä hetkellä puutteita käytännössä kaikilla osa-alueilla. Ferrareilla ei ollut palaakaan vastata Mercedeksen vauhtiin perjantain vapaissa harjoituksissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Avausharjoituksissa Ferrarit jäivät yli sekunnin Mercedeksen kärkikuski Lewis Hamiltonista. Toisissa harjoituksissa Vettel ajoi neljänneksi, 0,657 sekuntia Hamiltonia hitaampana.

– Nopeuden ja kilpailukyvyn vinkkelistä se oli mielenkiintoinen päivä. Näimme, että emme ole kärjessä ja näimme, että Mercedes on todella vahva, kuten odotettua, Vettel sanoi Motorsport Weekin mukaan.

Ferrarin tämän vuoden jälkeen jättävä nelinkertainen maailmanmestari arvioi, että Mercedeksen takana käydään hyvin tiukkaa kamppailua.

– Katsotaan, huominen tulee olemaan iso päivä. Yritämme olla johtajia takana olevassa ryhmässä, saksalainen kommentoi perjantaina.

– On meistä kiinni tehdä töitä ja kehittää autoa nopeammaksi.

Vettel lateli perään korutonta tekstiä.

– Meiltä puuttuu muihin verrattuna pitoa ja downforcea ja jäämme myös vähän suorilla, kun automme on muita hitaampi, joten tämä on sekoitus näitä kaikkia asioita.

Toisen Ferrari-kuski Charles Leclercin mukaan auton tasapaino ei ole ”niin huono”, mutta tiimillä on edessään kovaa työtä kokonaissuorituskyvyn parantamiseksi.

– Näytämme häviävän mutkavauhdissa muihin verrattuna. Tasapaino tuntuu aika hyvältä, mutta auton kokonaispito ei. Arvelen, että se ei ole ainoa asia, vaan meidän täytyy kehittää koko pakettia, Leclerc sanaili.

– Tulemme yrittämään eri keinoja huomenna saadaksemme auton toimimaan eri tavalla. Katsotaan, jos pystymme lisäämään suorituskykyä, monacolainen tuumi perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat