Valtteri Bottas reagoi poikkeukselliseen ongelmaan – toimii jatkossa toisin

Mercedeksen Valtteri Bottas lähti Kiinan F1-kisaan paalupaikalta, mutta taipui lähdössä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin perään toiseksi sutimisongelmien seurauksena. Bottas linjaili kisan jälkeen, miten hän estää jatkossa Kiinan kaltaiset tapahtumat.

Bottas sanoi menettäneensä pelin lähdössä. Loppukisan ajan asetelmat olivat selvät: Hamilton hallitsi kisaa kärkipaikalta, Bottas oli varmasti kakkosena.

– Lähdössä heti lähtöruudun jälkeen oli leveä valkoinen viiva. Siitä lähti sutimaan. Sama oli, kun lähdettiin lämmittelykierrokselle. Lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten kun valkoisen viivan yli meni, lähti sutimaan. Kisastartissa sama juttu, Bottas sanoi C Morelle.


Bottas avasi tapahtumaa myös RaceFans-sivuston julkaisemassa haastattelussa.

– Ajattelin, että ehkä kisastartti menee paremmin lämpimämmillä renkailla. Ei ollut kuitenkaan niin, joten kun menin valkoiselle linjalle, renkaat sutivat, kesti liian kauan toipua siitä, menetin muutaman metrin, ja Lewis pääsi kuittaamaan, Bottas kommentoi.

Bottas sanoi C Morelle kisan jälkeen, ettei hän tiennyt, mitä tilanteessa olisi pitänyt tehdä. Sittemmin nastolalainen oli kuitenkin keksinyt keinot: hän aikoo jatkossa vastaavissa tilanteissa polttaa kumia starttilinjalla.

– Jos teen näin uudestaan lämmittelykierroksella, aion lämmittää vain takarenkaat ja jättää mustat linjat siihen, Bottas sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

Bottas ei ole sanojensa mukaan kokenut samaa ongelmaa ennen.

– Nähdäkseni on vain muutama rata, jossa on sellainen paksu valkoinen linja, ja ehkä maali on erilaista eri radoilla, Bottas tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat