Valtteri Bottas paljasti itse käsittämättömästä paalutempustaan: kaksi isoa tekijää taustalla

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas löi luun kurkkuun kaikille Espanjan GP:n aika-ajoissa, kun hän tykitti kolmannessa osiossa maagisen kierroksen. Bottaksen mukaan paluunoteerauksen takaa löytyy erityisesti kaksi isoa elementtiä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen lauantai käynnistyi vaikeasti, kun hän pyörähti kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Suomalaiskuskin Mercedes jäi jumiin hietikolle, minkä myötä hänen auto hinattiin varikolle.

– Piti vain unohtaa se nopeasti ja lähteä puhtaalta pöydältä matkaan, Bottas taustoitti C Moren haastattelussa.

Aika-ajon jälkeen Bottas saattoi kiitellä myös insinöörejään ja tallia, sillä yhdessä tehdyt ratkaisut muodostuivat yhdeksi isoksi tukijalaksi aika-ajon onnistumisen taakse.

– Teimme vähän säätömuutoksia, mitkä menivät oikeaan suuntaan. Koko aika-ajon aikana jokainen kierros, minkä tein, oli sellainen, että löysin paikkoja, missä pystyn vielä parantamaan, Bottas analysoi ja otti esille toisen ison tekijän:

– Kolmannen osion ensimmäinen kierros… täytyy sanoa, että nyt sain kaiken osumaan niin hyvin kohdilleen kuin halusin. En pystynyt sitä sitten enää toisella kierroksella parantamaan.

Bottas jätti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin yli kuuden kymmenyksen (+0,634) taakse. Ferrarin Sebastian Vettel oli samalla tavalla äimänkäkenä, eroa suomalaiskuskiin tuli yli kahdeksan kymmenystä (+0,866).

– Se oli kyllä… oli kivaa, Bottas haki sanoja, leveän hymyn kera.

– Ainakin kierroksen aikana tuntui, että oli flow päällä. Aikakin näyttää hyvältä, Bottas myhäili.

Paalu oli Bottakselle kolmas putkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat