Valtteri Bottas pääsi myhäilemään – ei kokenut minkäänlaisia huolia upean voittoajonsa aikana: "Vauhtini oli loistavaa"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi voittoon sunnuntain Venäjän GP:ssä Sotshin katuradalla. Kisan jälkeen Bottas saattoi myhäillä. Voitto irtosi huolettoman ja väkevän ajon myötä.

Venäjän GP sai dramatiikkaa jo ennen lähtöä, kun Mercedeksen Lewis Hamilton rikkoi sääntöjä. Paalumies Hamilton otti harjoituslähdön väärästä paikasta, minkä myötä hän sai 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Bottas puolestaan otti väkevän lähdön ja hän kerkesi hetkeksi jopa Hamiltonin edelle. Pieni virhe ensimmäisessä mutkassa tiputti hänet kuitenkin toiseksi.

– Iso mehiläinen lensi visiirini eteen, enkä nähnyt kunnolla oikeaa jarrutuspaikkaa. Sen takia menin liian pitkälle, Bottas kertoi kisan jälkeen.

– Tiesin kuitenkin, että edessä on vielä pitkä kisa. 

Bottas piti yllä oivaa vauhtia jo kilpailun ensimmäisillä kierroksilla. 

– Keskikovan seoksen renkaat tarjosivat mahdollisuuksia. Ja kaiken lisäksi Lewis sai rangaistuksen.

– Kun pääsin puhtaaseen ilmaan, vauhtini oli loistavaa. Kisan lopulla pystyin kontrolloimaan tilannetta, Bottas kertasi.

Hamilton kärsi varikolla kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, mikä tiputti hänet joukon keskivaiheille. Britti joutui myös vetämään todella pitkän vedon kovan seoksen renkailla. Bottas ja Verstappen pysähtyivät häneen nähden selvästi myöhemmin.

Bottaksen mukaan hän ei kokenut kisan aikana minkäänlaisia huolia. Hän tiesi koko ajan, että hänen kisavauhtinsa on riittävän hyvää.

– On aina kivaa, kun voittaa. Edellisestä voitosta on kuitenkin mennyt jo tovi, Bottas viittasi Itävallan ensimmäiseen kisaan, jolloin hän oli edellisen kerran palkintopallin keskimmäisellä korokkeella.

– Nyt pitää vain jatkaa tästä. Yritän kaventaa eroa ja tässä on kuitenkin vielä useita kisoja jäljellä. Koskaan ei tiedä, että mitä tapahtuu. Aion antaa painetta, Bottas sanoi loppukaudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja