Valtteri Bottas otti kantaa saamaansa rangaistukseen: "Jälleen kerran…"

Mercedes laittoi perjantaina Valtteri Bottaksen autoon uuden polttomoottorin, mikä tiesi suomalaiselle viiden lähtöruudun rangaistusta. Tämä muutti koko Bottaksen viikonlopun kulun.

Bottakselle asennettiin jo kauden kuudes polttomoottori. Se tiesi hänelle taas uutta rangaistusta. Bottas tipahti Italian Monzassa ja Venäjän Sotshissa joukon hännille moottoriosavaihdosten takia.

Bottas ei voinut kuin todeta faktat perjantain harjoitusten jälkeen.

– Jälleen kerran, suomalainen puuskahti.

–  Valitettavasti piti ottaa rangaistus. Tällä kertaa se on vähän pienempi mitä aiemmin. Viisi ruutua – siitä saa vielä hyvän kisan aikaan. Minulle pääjuttu on nyt keskittyä kisavauhtiin. Käänsimme katseet siihen erityisesti toisissa harjoituksissa, Bottas mietti.

Suomalaiskuski avasi USA:n GP -viikonlopun kaikista nopeinten, kellottaen kärkiajan ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Toisessa sessiossa suomalainen oli neljäs.

– Päivä alkoi ihan hyvin, jos miettii vauhdin näkökulmasta. Auto ei tuntunut kovin hyvältä, mutta vauhti oli kohdallaan. Yritimme parantaa auton tasapainoa, mutta emme saaneet sitä kautta lisää vauhtia, Bottas kävi läpi.

Bottaksen mukaan Mercedeksellä riittää vielä töitä auton säätöjen kanssa. Lauantaina suomalainen yrittää kiilata mahdollisimman korkealle aika-ajossa, jotta hän ei tipahda kauas sunnuntain lähtöruudukossa.

– Haluan päästä palkintopallille ja taistella voitosta. Sitä varten joudumme vielä paiskimaan hommia, koska joudun kuitenkin taistelemaan muita vastaan, suomalainen mietti.

Lue myös:

    Uusimmat