Valtteri Bottas on ollut rajujen väitteiden ja pyöritysten kohteena – F1-maailma on opettanut erityisesti yhden asian

F1-sarjassa MM-taistoa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan käyvä Valtteri Bottas on saanut tottua formulauransa aikana jos jonkinlaisiin väitteisiin ja pyörittelyihin. Bottas oli vaikeuksissa viime kauden loppupuoliskolla, mutta nyt hän on iskenyt pöytään kovia näyttöjä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen asema Mercedes-tallissa on ehtinyt olla kovan kyseenalaistuksen kohteena. Erityisesti tikunnokkaan nousi viime kausi, jolloin Bottas jäi selkeästi tallikaverinsa Hamiltonin jalkoihin.

Huoli jatkosta voisi luoda helposti paineita kelle tahansa. Tai nykytilanne, jossa Bottas on saanut antaa näyttöjä uuden sopimuksen eteen.

Miten suomalaiskuski on sitten käsitellyt paineita, joita F1-maailma tarjoaa?

– Tämä on laji, jossa kyse on tiimityöstä, mutta tämä on myös laji, jossa paineita voi ottaa aivan liikaa. Sen on oppinut tässä vuosien varrella, että liikaa ei kannata miettiä, vaan keskittyy niihin asioihin, mitkä merkitsevät, Bottas puhuu isoimmasta opista C Moren haastattelussa.

– Aina yhden viikonlopun aikana keskittyy siihen omaan tekemiseen, muistaa omat tavoitteet ja pysyy niissä. Tässä on kuitenkin iso talli auttamassa ja kaikki toivovat sun menestystä. On parempi ottaa tuollainen tukena kuin paineena, Bottas jatkaa.

Sietokyky, itsensä kovettaminen – asioita, joihin Bottas on saanut tottua.

– Tässä lajissa tulee vain tilanteita, joissa annetaan kritiikkiä ja palautetta. Sen oppii, että kaikki tuo on normaalia. Ei se ole sen kummempaa. Kaikilla ihmisillä on omat mielipiteet ja sitä arvostan tallin sisällä, että palaute annetaan aina suoraan. Se pitää ottaa rakentavasti.

– Kyllä tässä lajissa oppii paljon siitä, että miten täällä pärjää ja että miten ei pidä ottaa asioita itseensä. Tämä on todella opettavainen ympäristö ihan normaalin elämänkin kannalta, Bottas näkee.

Lue myös:

    Uusimmat