Valtteri Bottas on näyttänyt kulmahampaansa, yksi tilasto paljastaa suomalaisen väkevyyden – "Puhumme historiallisesta tempusta"

F1-ennakossa kysytään, kuinka Bottas on kehittynyt kuljettajana – tuore analyysi myös Red Bullin kuskikaksikosta 16:12
MTV Uutiset Live kävi läpi F1-maailman tuoreimmat puheenaiheet ja ennakoi tulevaa Brasilian kilpailua.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas on pistänyt tämän kauden aika-ajoissa vahvasti kampoihin tallitoverilleen Lewis Hamiltonille. Vahvat ajosuoritukset lupailevat hyvää myös Bottaksen tulevaisuutta ajatellen.

Valtteri Bottas on ollut tällä kaudella aika-ajoissa erittäin vahva kuljettaja. Käynnissä olevalla kaudella vain Ferrarin Charles Leclerc on ajanut suomalaista useammin paalupaikalle.

Jopa uransa kuudennen maailmanmestaruuden napannut tallitoveri Hamilton on jäänyt aika-ajoissa suomalaisen jalkoihin, mikä on brittikuskille erittäin harvinaista.

– Kun mietitään Mercedeksen paalupaikkoja kautta historian, 2014 Nico Rosbergilla oli enemmän paalupaikkoja kuin Lewis Hamiltonilla. Se on Hamiltonin uralla ainoa kausi, jolloin tiimikaveri on ollut paalupaikkojen määrässä mitattuna edellä, C Moren F1-selostaja Niki Juusela kertoo.

– Nyt Valtteri Bottaksella on viisi paalua ja Hamiltonilla neljä. Eli puhumme aika historiallisesta tempusta, Juusela hehkuttaa.

Bottas solmi syksyllä yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa. Kauden vahvat esitykset muun muassa huippunopeaa tallitoveria vastaan antavat vahvoja näyttöjä siitä, että Bottas kuuluu yhä F1:n kärkikuljettajien joukkoon.

– Nämä kaikki ovat todella merkittäviä juttuja, että kun auto toimii ja tiimi antaa tasapäisen mahdollisuuden molemmille kilpailijoille ajaa voitoista ja paalupaikoista, niin Bottas on kova, Juusela sanoo varmasti.

F1-sirkus siirtyy ensi viikonlopuksi Brasilian Interlagosiin, jossa ajetaan kauden viimeistä edellinen kilpailu. Yhdysvalloissa paalulta voittoon ajanut huippuvireinen Bottas on vahva ehdokas kärkisijoille myös Brasiliassa

– En näe mitään syytä, miksei hän olisi paalukamppailussa. Jos ruvetaan rankkaamaan keskiarvoja kolmesta edellisestä kilpailusta, rankkaisin Bottaksen tällä hetkellä ykköseksi. Tämä on erinomaista ajamista, mitä häneltä olemme nähneet, Juusela toteaa.

Viime kausi oli Bottakselle henkisesti todella vaativa ja raskas. Bottas jäi MM-sarjassa vasta viidenneksi, eikä suomalaistähti ajanut yhdessäkään kilpailussa voittoon. Tällä kaudella kilparadoilla on nähty kuitenkin huomattavasti kehittyneempi kuljettaja kuin vielä viime kaudella.

– Bottas on henkisesti erittäin paljon vahvempi. Tämän kauden voitot ovat tarvittava signaali, että hän on edelleen nopea. Hän on valmiimpi ja parempi kuljettaja kuin hän oli vuosi sitten, Juusela summaa.

Lue myös:

    Uusimmat