Valtteri Bottas myöntää: Mercedes yllättävässä tilanteessa – ”Kauempana, mitä osasimme ajatella”

F1-sarjan edellisessä kisassa, Japanin GP:ssä, voittoon ajanut Valtteri Bottas on nyt Mercedeksen kanssa haastajan asemassa. F1-sarjan kärkitaistossa asetelmat ovat muuttuneet rajusti jopa viikonloppujen sisällä. Perjantaina Meksikossa kärkitaisto jätti kysymyksiä ilmoille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensimmäisissä harjoituksissa Mercedeksen Lewis Hamilton oli koko joukon nopein. Myöhemmin ajetuissa toisissa harjoituksissa Mercedekset jäivät Ferrareiden jalkoihin.

Bottaksen mukaan Meksikon viikonloppu alkoi vaikeissa merkeissä.

– Ensimmäisissä harjoituksissa auto yliohjasi aika paljon ja oli todella vaikeaa saada aikaan hyviä kierroksia. Saimme sitten toisiin harjoituksiin paremman balanssin. Sitä myöden saimme vähän parempia kierroksia ja auto tuntui paremmalta, Bottas mietti C Morelle.

Nykytilanne mietityttää suomalaista.

– Olemme vähän perässä. Ehkä hieman kauempana, mitä osasimme ajatella. Ainakin tässä vaiheessa viikonloppua, Bottas myönsi.

Perjantain toisissa harjoituksissa Bottas oli nopein Mercedes-kuski. Eroa kärkiajan tehneeseen Ferrarin Sebastian Vetteliin tuli yli kuusi kymmenystä (+0,614).

Vaikka ero olikin iso, ei Bottas heitä kirvestä kaivoon.

– Olemme ennenkin löytäneet parannuksia viikonlopun aikana. Eli katsotaan nyt.

Meksikon GP:n viikonloppuna renkaat ovat nousemassa avainasemaan.

– Tänne tuodaan yleensä se pehmein seos, mikä hajoaa aika helposti. Meillä oli viime vuonna isoja ongelmia juuri tuon kanssa. Nyt ehkä vähän vähemmän. En usko, että pehmeällä seoksella tullaan näkemään kovin pitkiä vetoja kisassa. Keskikova seos ja kova seos kestävät ihan hyvin. En usko, että niiden kanssa on mitään ongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat