Valtteri Bottas linjaa: Näin voitan maailmanmestaruuden

Valtteri Bottas linjasi MTV Urheilulle reseptinsä noustakseen F1-maailmanmestariksi.

Bottas ajoi viime vuonna Mercedeksellä uransa parhaan kauden. Nastolalainen kaasutti viisi paalupaikkaa, otti neljä voittoa ja sijoittui MM-sarjassa toiseksi. Eroa uransa kuudennen maailmanmestaruuden voittaneeseen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamiltoniin jäi 67 pistettä.

Bottas ja Hamilton kävivät ensimmäisissä kisoissa kissa ja hiiri -leikkiä MM-sarjan kärjessä, mutta sitten britti meni pitelemättömästi maisemaan. Bottas korostaa virheettömyyden merkitystä kääntääkseen mestaruustaistelun jatkossa edukseen.

– Kyllä kaikki virheet pitää karsia. Tuli itse välillä mokailtua viime vuonna ja se maksoi sitten pisteitä. Vaikka on pikkujuttuja siellä sun täällä, se ratkaisee silloin kun on muitakin kovia kuskeja, jotka eivät paljon tee virheitä, Bottas sanoo.

– Vauhtia kyllä löytyy ja tulee löytymään tänä vuonna vielä enemmän kuin aikaisemmin. Siitä ei ole epäilystä minulla. Mutta se, että että saa tasaisuuden ja kaikki virheet minimoitua, niin se on siinä, Mercedeksen suomalaiskuski naulaa.

Bottas aloittaa tänä vuonna neljännen Mercedes-kautensa. Suomen autourheiluliitto AKK palkitsi hänet tuoreeltaan Vuoden autourheilijana 2019.

Lue myös:

    Uusimmat