Valtteri Bottas kertoo meneillään olevasta kaudesta: "Aina kun kuulen päivityksistä"

Valtteri Bottas siirtyi täksi kaudeksi Mercedekseltä Alfa Romeon talliin. Saksalaistallissa viisi vuotta kului enemmän tai vähemmän Lewis Hamiltonin varjossa, ja täksi kaudeksi Bottas ottikin heti kokeneen kuljettajan roolin haltuunsa.

Bottas kertoo tuntevansa suurempaa vastuuta Alfa Romeolla kuin Mercedeksellä. Ennen kaikkea suomalainen haluaa miettiä asioita pitkällä tähtäimellä.

– Haluan todella auttaa tiimiä oikeaan suuntaan. Mietin myös nykyään aina kahdesti, onko tämä todella se suunta, johon haluamme mennä vai ei, Bottas kertoo Motorsportin mukaan.

Bottas kertoo, että hän on Alfa Romeolla ollut huomattavasti enemmän mukana auton teknisessä kehitystyössä.

– En koskaan onnistunut olemaan niin paljon mukana Mercedeksen kanssa.

– Jopa ensi vuoden auton osalta, aina kun kuulen päivityksistä, minulle on todella mielenkiintoista olla mukana myös teknisesti. Alan jo kuvitella, miten auto toimii.

Bottas myöntää Motorsportille, että tähän mennessä kausi on olut hänen uransa nautinnollisin. Mercedeksellä paineet olivat valtavat, ja uudessa tallissa rooli on ollut erilainen. Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur ei ihmettele, että Bottas tuntee olonsa rennommaksi uudessa tallissa.

– Varmasti hänellä oli enemmän paineita Mercedeksellä, ja hän oli aina Lewisin varjossa, aina lyhytaikaisella sopimuksella, Vasseur toteaa.

– En halua, että hän tuntee olonsa liian rennoksi, mutta hänelle pitää antaa viesti, että hänellä on tiimin täysi tuki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja