Valtteri Bottas jakoi lupaavaa tekstiä – suomalaiskuski kutkuttavassa tilanteessa Silverstonessa

Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti 6:19
Video: Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Lewis Hamiltonia solvattiin rasistisesti

Alfa Romeon Valtteri Bottas on varsin kutkuttavassa tilanteessa tänä viikonloppuna Englannin Silverstonessa. Bottas on mukana huipputasaisessa keskinipussa. Tämä takaa sen, että Alfa Romeo voi jatkaa Kanadasta tuttuja vahvoja otteita myös brittisaarella.

Bottas oli perjantain ensimmäisten harjoitusten nopein kuljettaja. Iltapäivän sessio meni kuitenkin enemmän ja vähemmän pipariksi epävakaiden olosuhteiden takia.

Viikonloppu käynnistyi toden teolla vasta illalla, kun ohjelmassa oli toiset vapaat harjoitukset. Bottas oli tuloslistalla 11:s.

– Ensimmäisestä sessiosta ei saanut paljoa irti, kun rata oli niin pitkään märkänä. Autoa oli vaikea saada balanssiin. Toisessa sessiossa pystyimme vetämään koko ohjelman läpi ja saimme paljon kierroksia kasaan. Keskiporukka tuntuu olevan todella tasainen. Parin kymmenyksen parannus voi tuoda jo useita sijoja aika-ajossa, Bottas pohti F1:lle.

Bottas uskoo, että Alfa Romeo saa hiottua menopelejään parempaan iskuun viikonlopun edetessä.

– Meillä riittää töitä tasapainon kanssa, erityisesti nopeissa mutkissa. Auto meinaa yliohjata ja peräpää meinaa luistaa. Uskon kuitenkin, että pystymme viemään autoa eteenpäin yön aikana ja saamme kymmenyksiä pois kierrosajasta, Bottas uumoili.

Perjantain toisten harjoitusten nopein kuski oli Ferrarin Carlos Sainz.

Lue myös:

    Uusimmat