Valtteri Bottas vakuuttui Alfa Romeon yllätyksestä: "Potentiaalin voi todellakin nähdä"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
Kaikki alkavasta F1-kaudesta! MTV Urheilun Mikko Hyytiä listaa mielenkiintoisimmat muutokset uuden kauden kynnyksellä.

Surkean alun kauden ensimmäiseen F1-viikonloppuun saanut Valtteri Bottas pääsi perjantain toisissa harjoituksissa kunnolla ottamaan tuntumaa Alfa Romeon uudesta autosta. Kokemus oli todella rohkaiseva.

Bottas yllätti perjantain jälkimmäisissä treeneissä yltämällä peräti tuloslistan kuudennelle sijalle. Voimasuhteet jäivät vielä mysteeriksi ennen lauantain kolmansia harjoituksia ja aika-ajoja, mutta suomalaiskuskin saama ajotuntuma lupaa hyvää.

Vielä perjantain alussa kaikki näytti menevän pieleen, kun Bottaksen auton moottori alkoi pätkiä heti ensimmäisellä kierroksella. Sen takia häneltä jäi koko treenit ajamatta.

– Tulimme vahvasti takaisin ensimmäisistä harjoituksista, ja päätimme päivän tärkeään sessioon ja isoon määrään kierroksia, joten voin sanoa, että se pelasti päivän, Bottas totesi.

– Vielä on paljon parannettavaa, kuten kaikilla muillakin näin aikaisessa vaiheessa kautta, mutta potentiaalin voi todellakin nähdä. Illan sessiossa auto tuntui todella mukavalta, varsinkin isolla bensamäärällä, nastolalainen tuumi.

Bottaksen tallikaveri, kiinalainen Guanyu Zhou totuttelee vielä uuteen sarjaan. Hän oli perjantain harjoituksissa 11:s ja 15:s. Bottaksen mukaan Alfa Romeo alkaa olla valmis kauden avaukseen.

– Tuntuu siltä, ettemme ole kovin kaukana siitä, missä haluamme olla, mikä on todella positiivista. On mielenkiintoista nähdä, millaista se on huomisessa aika-ajossa, kun kaikki laittavat kaiken peliin. Nyt on aika käydä läpi dataa, jota saimme yhdessä Zhoun ja tiimin kanssa, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat