Valtteri Bottas: "Huolestuttavaa"

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Saudi-Arabian GP:n

Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottas jakaa saman huolen kaikkien F1-seuraajien kanssa.

Bottas otti kantaa lajin nykytilanteeseen Saudi-Arabian kisan yhteydessä. Bottakselta kysyttiin Red Bullista, joka on dominoinut kauden kahta ensimmäistä kisaa.

Saudi-Arabiassa Ferrarin Charles Leclerc jäi lähes 20 sekunnin päähän (+18,639) kisan voittaneesta Max Verstappenista. Leclerc oli kisassa kolmas Verstappenin ja toisen Red Bull -kuskin Sergio Perezin jälkeen.

Bahrainissa Verstappen vetäisi 25 sekunnin kaulan (+25,110) kolmanneksi tulleeseen Ferrarin Carlos Sainziin.

Verstappen on napannut nyt yhdeksän voittoa putkeen, kun mukaan lasketaan viime syksyn käänteet. Verstappen oli viime kaudella parhaimmillaan kymmenen osakilpailun mittaisessa voittoputkessa.

Se, että yksi taho vie muita kuin märkää rättiä, näkyy lajin kiinnostavuusarvossa. F1 on tällä hetkellä tylsä laji. Ja se on ollut sitä jo jonkin aikaa, jos mukaan ei lasketa radan ulkopuolisia tapahtumia.

Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottas sanoi suorat sanat F1:n nykytilanteesta Saudi-Arabian kisan jälkeen.

– Red Bull on vienyt aika suvereenisti viimeisimmät kisat. Se on huolestuttavaa, Bottas myönsi Motorsportweekin mukaan.

– Toki, tuo ei vaikuta niinkään meihin, mutta jos asiaa tarkistelee koko maailman näkökulmasta, niin saattaa olla, että viime vuosi toistuu taas. Toivotaan, että asiat muuttuvat kauden aikana, Bottas jatkoi.

Red Bullin kuskit voittivat kaudella 2023 yhtä kisaa lukuun ottamatta kaikki muut kilpailut. Ferrarin Carlos Sainz rikkoi kuparisen Singaporessa, missä Red Bull oli yllättäen vaikeuksissa.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Australiassa.

Lue myös:

    Uusimmat