Valtteri Bottas hehkuttaa F1-tallinsa näyttävää uudistusta: "Makea – ei mitään vikaa!"

Viikonloppuna alkavalla F1-kaudella ei nähdä lainkaan hopeanuolia radalla. Viime vuodet F1-sarjaa dominoinut Mercedes kertoi tällä viikolla, että se tekee autoihinsa näyttävän uudistuksen. Valtteri Bottas on tästä mielissään.

Mercedes kertoi maanantaina, että se käyttää kaudella 2020 hopean pohjavärin sijaan tummaa väritystä.

Taustalla on ele, jolla Mercedes tukee Black lives matter -kampanjaa.

Mercedes on jakanut sosiaalisen median puolella herkutteluja uudistetusta autostaan.

Myös F1-varikolta on tehty ikuistuksia siitä, miltä Mercedeksen tulevan kauden menopeli näyttää.

Kysyttäessä muutoksesta, Mercedeksen suomalaiskuskin Bottaksen suupieliin kaartuu leveä hymy.

– Mun mielestä se (uusi väritys) on makeannäköinen. Ei mitään vikaa! Bottas toteaa MTV Urheilulle.

– Tuo on tallilta aika painava kannanotto näihin asioihin, joita maailmalla valitettavasti tällä hetkellä tapahtuu, Bottas jatkaa.

Suomalaiskuski viittaa Black lives matter -kampanjan alkulähteelle, eli tummaihoisen George Floydin kuolemaan. Floyd joutui brutaalin poliisiväkivallan kohteeksi. Tapaus aiheutti voimakkaita mielenosoituksia Yhdysvalloissa, sekä globaalin keskustelun yhteiskunnan rasismiongelmista.

– Olen jutun takana ja minulla on ne samat arvot, mitä talli kannattaa. On hienoa, että näytämme tietä niin talleille, urheilulle kuin koko alalle. Olemme kaikki samanarvoisia tällä maapallolla. On tärkeää, että olemme tallina mukana tuossa (liikkeessä ja ajattelumallissa), Bottas pohtii.

Tummaväritteinen Mercedes nähdään radalla ensimmäistä kertaa tänään perjantaina, kun ohjelmassa ovat Itävallan GP:n ensimmäiset ja toiset vapaat harjoitukset.

Lue myös:

    Uusimmat