F1-kuski maalautti kypäräänsä äärioikeiston merkin – virheen tajuttuaan väritys vaihtui

McLarenin brittikuljettaja Lando Norris on ihastuttanut F1-kansaa muun muassa erittäin sympaattisella, 6-vuotiaan tytön suunnittelemalla kypärällä. Tällä kertaa Norris teki pahan virheen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
La: Aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

20-vuotias brittikuski maalautti Belgian kisaa varten erikoisväritteisen kypärän, jolla hän halusi juhlistaa belgialaisia juuriaan.

Itse maalauksessa oli Flanderin alueen lippu. Kypärää väritti musta leijona keltaisella taustalla.

Norris ei kuitenkaan tiennyt, että Belgiassa kyseinen merkki on äärioikeiston suosiossa.

– En tiennyt merkin käyttöön liittyvistä motiiveista, kun suunnittelimme kypärää. Mutta kun kuulin asiasta, oli selvää, että kypärän käyttö olisi epäsopivaa, Norris sanoi Belgian harjoitusten yhteydessä.

Norris ehti käyttää erikoisväritystä perjantaina. Lauantain kolmansissa harjoituksissa hän palasi normaaliin malliinsa.

– Kypärän ei ollut tarkoitus olla minkäänlainen poliittinen kannanotto. Se vain näytti hienolta väritykseltä, jolla halusin kunnioittaa perheeni kulttuuriperintöä.

– En halua aiheuttaa minkäänlaista jakaantumista ja ymmärrän, että kypärän käyttö olisi loukannut ihmisiä Belgiassa. Siksi päätin palata käyttämään normaalia kypärääni.

Norris oli lauantain kolmansissa harjoituksissa kolmas. Hän jäi kärkiajan tehneestä Mercedeksen Lewis Hamiltonista vajaan neljän kymmenyksen päähän (+0,386). 

Norris säväytti aiemmin tällä kaudella, kun hän piti Britannian toisessa kisassa yllään 6-vuotiaan Eva-tytön kypärää. Valkopohjainen ja äärimmäisen sympaattinen väritys keräsi kovasti ylistystä lajifanien joukosta.

Lue myös:

    Uusimmat