Valtteri Bottas F1-sarjan kuumasta perunasta: Ajaminen välillä täyttä kruisailua

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ei pidä siitä, että ajaminen F1-kisatilanteissa on hetkittäin liian leppoista renkaiden säästämisen takia. 

Ylälaidan videolla Pitstop, jossa käsitellään Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välistä taistoa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

F1-kuskit ovat olleet tällä kaudella erityisen pahoissa ongelmissa renkaiden rakkuloitumisen kanssa. Varsinkin viime kisoissa renkaat ovat ylikuumentuneet herkästi, ja kuljettajien on ollut pakko suojella Pirellin kumejaan.

Bottaksen mielestä renkaat lämpenevät liian helposti raja-arvojen tuntumaan ja yli.

– Olemme joutuneet säästelemään renkaita melko paljon jokaisessa kisassa tällä kaudella. Ja varsinkin viime kisoissa rakkuloituminen on ollut merkittävä ongelma, Bottas kommentoi Autosportin mukaan.

– Niissä paikoissa, joissa on kuuma ja rata on erittäin kuluttava sivusuunnassa, on vaikeaa. Välillä tuntuu, että ajaminen on täyttä kruisailua, mikä ei ole ihannetilanne. Näissä autoissa on paljon potentiaalia, ja kisan ajaminen täysillä yhdellä stopilla olisi paljon hauskempaa, mutta tämä on ongelma kaikille tällä hetkellä, Bottas lisää.

Pirelli toi tämän kauden Espanjan, Ranskan ja Britannian osakilpailuihin uuden erikoisrenkaan, jonka pintakerrosta oli ohennettu 0,4 millimetrillä. Tallien palautteen mukaan tuo rengas toimi huomattavasti normaalia kumia paremmin. Ohennettu rengas ei ole kuitenkaan ollut käytössä loppukaudella.

– Tuossa renkaassa emme havainneet lainkaan rakkuloitumista. En ole varma, miksi he eivät jatkaneet kyseisen renkaan käyttöä, mutta he varmasti suunnittelevat jotain tuollaista ensi kaudelle, MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton kommentoi.

F1-kausi jatkuu tällä viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat