”Valtteri Bottas ajoi täydellisesti” – Toto Wolff vakuuttui suomalaiskuskin kamppailusta Sergio Pereziä vastaan

Valtteri Bottaksen onnistuminen Red Bullin kakkoskuski Sergio Perezin lyömisessä Steiermarkin F1-kisassa tuli Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan täydellisen pohjustuksen ansiosta.

Bottas nousi viidennestä lähtöruudusta kolmanneksi ensimmäisessä kahdesta peräkkäisestä Itävallan F1-kisasta. Rata on ollut kaksi kertaa voittoa Red Bull Ringillä juhlineelle Bottakselle yksi kalenterin vahvimmista.

Bottas sai perjantaina varikkosuoralla tekemästään pyörähdyksestä kolmen lähtöruudun rangaistuksen, jota hän paikkasi sijoittumalla lauantain aika-ajossa toiseksi. Lewis Hamiltonin oli Mercedeksellä toinen, mutta hänenkään vauhtinsa ei riittänyt haastamaan Red Bullin Max Verstappenia kisavoitosta.

Sunnuntain kisassa hän kamppaili ainoaan varikkokäyntiinsä asti vahvasti samassa tahdissa pehmeämmillä renkailla ajaneen Red Bull -kuski Sergio Perezin vauhdissa. Tämä antoi hänelle paikan iskeä, kun meksikolainen tuli ensin varikolle.

Bottas otti kolmospaikan haltuunsa ja piti sen loppuun asti, vaikka Red Bull saikin vielä tuotua Perezin aivan takakonttiin kiinni tekemällä toisen pysähdyksen.

– Minusta hän ajoi täydellisen ensimmäisen stintin halliten renkaitaan samalla, kun oli nopea, tallipäällikkö Toto Wolff ylisti kisan jälkeen.

– Hän oli todella täydellisessä tilanteessa. Sen voi nähdä, että ilman rangaistusta hän olisi ollut taistelemassa (voitosta). Siitä ei ole epäilystäkään, Wolff arvioi.

Sarja jatkuu viikon kuluttua samalla radalla Itävallassa. Muutamassa päivässä Mercedes ei Red Bullin hankkimaa etumatkaa kuro kiinni, mutta Wolff uskoo, että Bottas on silloin mukana kamppailemassa Max Verstappenin kanssa.

– Hän on kyllä mukana kärkitaistelussa, Wolff ennakoi.

– Lewisilla ja Valtterilla oli käytössään samat aseet, eikä sen tarjoama suorituskyky riittänyt Maxin lyömiseen.

Lue myös:

    Uusimmat