Valtteri Bottas joutui pahaan paikkaan kisan lopussa – suomalaiselle iso puolustusvoitto: "Maksimitulos"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas nousi Steiermarkin GP:n aikana viidenneltä sijalta kolmanneksi. Bottas joutui vielä kisan loppuvaiheilla kovan paineen alle, kun Red Bull haki eriävää taktiikkaa Sergio Perezin kohdalla. Bottas onnistui puolustamaan paikkansa, mikä toi suomalaiselle hymyn huulille.

Bottas oli lauantain aika-ajoissa toinen, mutta hän tipahti kolme pykälää alemmas lähtöruuturangaistuksen takia. Se oli peräisin perjantain toisista vapaista harjoituksista, kun Bottas pyörähti varikkosuoralla.

Kisan aikana Bottas poimi ensin McLarenin Lando Norrisin. Red Bullin Sergio Perez jäi puolestaan taakse, kun meksikolaisen varikkopysähdys meni pieleen.

– Jos miettii, mistä lähdimme, tämä oli maksimitulos, Bottas myönsi.

– Oli tärkeää päästä noiden kahden auton väliin (Red Bullit), että saimme mukaan hyvät pisteet. Hienoa, että pääsemme ajamaan täällä taas viikon päästä, Bottas totesi, viitaten siihen, miten F1-sirkus pysyy Itävallassa.

Bottas joutui kisan lopulla kovan paineen alle, kun Red Bull päätti hakea Perezille uudet keskikovan seoksen renkaat alle.

Perez onnistui lähes kuromaan 20 sekunnin kaulan kiinni. Viimeisellä kierroksella Perez oli aivan suomalaisen tuntumassa.

– Ero kapeni loppuhetkillä aika pieneksi. Tuo oli heille paras vaihtoehto, mitä he saattoivat hakea. Se melkein toimi. Onneksi pystyimme puolustautumaan, Bottas huokaisi ja iloitsi perään:

– Tässä on mennyt hetki, kun olen ollut palkintopallilla. Hyvä näin.

Bottaksen edellinen palkintokorokepaikka on Espanjan GP:stä. Sen jälkeen hän keskeytti Monzassa, oli vasta 12:s Azerbaidzhanissa ja neljäs Ranskassa.

Mercedeksen suomalaiskuski piti hyvää vauhtia koko viikonlopun ajan. Viidenteen ruutuun tiputtaminen maksoi kuitenkin kovaa hintaa.

– Ei rangaistuksia, hyvä aika-ajo. Siitä lähdetään, Bottas sanoi ensi viikonlopun Itävallan GP:stä.

Lue myös:

    Uusimmat