Valtteri Bottaksen Mercedekseen pelottava päivitys – rikkoo mykistävän rajan!

Alkukaudella voitosta voittoon marssinut Mercedes tuo ensi viikonlopun Kanadan Montrealin GP:hen päivitetyn moottorin, joka rikkoo italialaislähteiden mukaan varsin mykistävän rajan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Motorsport.com:n italiankielisen sivuston mukaan Mercedeksen käyttämä W10-moottori on saamassa 20 hevosvoimaa lisää päivityksen myötä. Tämä rikkoo sivuston raportin mukaan mykistävän 1000 hevosvoiman rajan.

Lukema on sangen kova, sillä F1-voimalähteet ovat 1,6-litraisia V6-turbomoottoreita. Vertailun vuoksi nopeimmissa siviilikäyttöön valmistetuissa urheiluautoissa on lähes poikkeuksetta suurempisylinterisiä ja tilavuudeltaan kookkaampia myllyjä.

Päivityksen myötä Mercedes on ottamassa kiinni Ferrarin pienoista etua moottoripuolella.

Alkukaudella italialaistallin voimapesä on ollut hieman Mercedestä parempi. Aikaverrannollisessa nopeudessa Mercedes on ollut kuitenkin edellä, sillä saksalaistallin tämän kauden auto on ollut huomattavasti Ferraria parempi nopeissa mutkissa.

Moottoripäivitys tulee joka tapauksessa Mercedeksen ja sen kuljettajakaksikon, Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin kannalta herkulliseen paikkaan. Montrealin rata kun on suosinut talleja, joilla on käytössä tehokkaat voimanlähteet.

Mercedeksen kuljettajista Hamilton tavoittelee jo uransa seitsemättä Kanadan GP:n voittoa. Tämä veisi hänet legendaarisen Michael Schumacherin rinnalle Montrealin kaikkien aikojen voittotilastossa.

Lue myös:

    Uusimmat