Valtteri Bottakselta tuore päivitys tilanteestaan: "Minulla on selkeä prioriteetti"

Formula ykkösten suomalaiskuljettajan, Sauberilla ajavan Valtteri Bottaksen ympärillä on viime aikoina pyörinyt huhuja mahdollisesta uudesta tallista. Ainakin Williams on noussut esille F1-huhumyllyssä suomalaisen osalta, Bottaksen kun havaittiin viime viikonloppuna Imolan kisassa vierailleen tallin tiloissa juttelemassa Williamsin tallipäällikön James Vowlesin kanssa. Kaksikko tuntee toisensa jo ajalta, kun molemmat palvelivat Mercedes-tallia.

Bottakselta odotettiin mahdollisesti jo ilmoitusta tulevan kauden työpaikastaan, kun tämän kauden kahdeksas gp-viikonloppu vietetään klassikkokisa Monacon gp:n merkeissä. Mitään jymyuutista ei kuitenkaan ole luvassa.

– Valitettavasti ei (ole päivittämistä asiassa). En ole tällä hetkellä tehnyt minnekään sopimusta, Bottas sanoi Monacon mediapäivänä torstaina.

Viime viikolla Bottaksen kerrottiin olevan "99-prosenttisen luottavainen" sen suhteen, että ajaa F1:ssä ensikin kaudella. Monacossa häneltä tiedusteltiin, onko tuo lukema mennyt nyt ylös- vai alaspäin.

– Sanoin, että 100-prosenttinen varmuus on vasta sitten, kun laitat kynän sopimuspaperiin. Tässä maailmassa (F1:ssä) homma toimii noin. Joten koskaan ei yllä sataan prossaan, ennen kuin allekirjoitus on valmis, Bottas muotoili.

– Toiveissa on, että asiat ratkeavat pian. Toivottavasti tulevina viikkoina. Olen luottavainen, ei paniikkia.

Vaikka Bottaksen F1-uran avaustalli (2013–16) Williams onkin kenties kärkivaihtoehto, muitakin mahdollisuuksia on.

– Sanoisin, ettemme keskustele vain yhden tallin kanssa. Se on hienoa. Minulla on selkeä prioriteetti tulevaisuutta varten, enkä sitä kerro, mutta sellainen minulla on.

Lue myös:

    Uusimmat