Valtteri Bottakselta loistava viikonlopun aloitus – yksi asia aiheutti kuitenkin hämmennystä

Mercedeksen Valtteri Bottas sai enemmän kuin hyvän alun Qatarin GP:n viikonlopulle. Bottas oli iltapäivän toisten harjoitusten nopein kuljettaja. Sen lisäksi Mercedeksen auto oli heti iskussa. Qatarin uusi rata aiheutti kuitenkin pientä hämmennystä myös suomalaiskuskille.

Bottas kellotti toisten harjoitusten kärkiajan 1.23,148. Sen lisäksi hän oli erittäin lupaavassa lennossa pitkien vetojen puolella.

– Viikonloppu alkoi hyvin. Auton säädöt olivat kohdillaan, eikä niitä tarvinnut paljoa muuttaa. Pientä hienosäätöä vain. Tuo on hyvä tapa aloittaa viikonloppu, kun tulee uuteen paikkaan. Pystyy heti keskittymään itse tekemiseen. Tiimi on tehnyt hyvää työtä säätöjen kanssa. Nyt pitää vain yrittää löytää vauhtia lisää. Painetaan töitä myöhäiseen asti ja toivotaan, että saamme lauantaille hyvän auton ja siinä on hyvin vauhtia, Bottas mietti perjantain treenien jälkeen.

F1:n omissa laskelmissa Bottas on tällä hetkellä ennakkosuosikki aika-ajoon lähdettäessä.

– On vaikea vetää johtopäätöksiä, mutta tuntuma oli hyvä. Se lupaa hyvää viikonlopun jatkoa ajatellen, Bottas myönsi.

F1:t ajavat tänä viikonloppuna formuloille uudella radalla Qatarissa. Losailin syheröisen näyttämön metkut aiheuttivat hämmennystä myös Bottakselle.

– Täällä ratarajojen kanssa on vähän… jopa nopeilla aikakierroksilla oli pikkuisen epäselvää se, että mikä on sallittua ja mikä ei. Tuosta varmasti keskustellaan tämän päivän kuljettajien kokouksessa. Tuo kuuluu kuitenkin radan luonteeseen. En näe, että se niinkään mikään ongelma on, Bottas pohti.

Lue myös:

    Uusimmat