Monzan F1-aika-ajojen järkyttävä sekasotku liikaa myös kärkikolmikolle – ”Koko touhu mennyt vaaralliseksi”

Italian GP:n aika-ajojen huipennus oli… erikoinen. Kolmannen osion lopussa kuljettajat lähtivät radalle hyvin myöhäisessä vaiheessa, minkä lisäksi valmistavalla kierroksella letkan kärjessä olevat kuljettajat hidastelivat rankalla tavalla. Tällä oli melkoinen seuraus.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ainoastaan McLarenin Carlos Sainz ja Ferrarin Charles Leclerc ehtivät nopealle kierrokselle. Kukaan muu ei.

Näin ollen kolmannen osion ensimmäiset vedot jäivät voimaan.

Eri kuskit yrittivät hakea Monzan radalla kriittistä vetoapua kaikin keinoin. Lopusta tuli kuitenkin farssi, kun suurin osa kuljettajista ei ehtinyt enää nopealle kierrokselle.

Tämä suututti myös aika-ajojen kärkikolmikkoa, paalulle ehtinyttä Ferrarin Charles Leclerciä, toiseksi tullutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja hänen tallikaveria Valtteri Bottasta.

– Paalu tuntuu hyvältä, mutta lopun touhu oli sääli. Tuo oli aivan sotku. Toivon, että tämä lopetetaan, Leclerc puhisi heti aika-ajojen jälkeen.

– Tuo koko ajoitushomma on mennyt aivan hulluksi. Kaikki yrittivät hakea paikkoja… kiinnostavaa, Hamilton mietti, jatkaen perään:

– Koko touhu on mennyt vaaralliseksi. Autot jarruttelevat ja et tiedä, että kuka on vierellä. Tuo on riskialtista, MM-sarjaa johtava Hamilton ihmetteli.

– Aikamoinen sekasotku, Bottas komppasi eturiviin yltäneitä Leclerciä ja Hamiltonia.

Aika-ajojen lopun tapahtumat ovat kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston tutkinnan alla. 

Lue myös:

    Uusimmat