Mainos

Valtion rahoittama koulu kielsi seurustelun tyttöoppilailtaan Tanskassa

Yksityinen Iqra Privatskole -muslimikoulu on kieltänyt tyttöoppilailtaan seurustelusuhteet poikiin, uutisoi The Local -sivusto.

Kööpenhaminan Nørrebron kaupunginosassa sijaitseva oppilaitos sai Tanskan valtiolta 18,5 miljoonan kruunun (noin 2,5 miljoonan euron) avustuksen viime vuonna. Koulun säännöt saattavat kuitenkin vaarantaa rahoituksen jatkossa.

– Seurustelu- ja seksisuhteet ovat kiellettyjä. Se on jumalan käsky, koulun psykologi Amina Djondjorova kertoi Radio24syv-radiokanavalle antamassaan haastattelussa.

– On vaikea pitää yllä islamin uskonnollisia sääntöjä yhteiskunnassa, jossa oppilaat näkevät muiden ihmisten elävän eri tavalla. Yritämme kertoa heille, että ihastumisen takia ei kannata ryhtyä mihinkään.

Koulun psykologin lausunnot ovat saaneet Kööpenhaminan kaupunginvaltuuston edustajan Lars Aslan Rasmussenin vaatimaan koulun rahoituksen lopettamista.

– Koulun tukeminen tulee ehdottomasti lopettaa, jos koulun psykologi ei osaa toimia psykologina, vaan käyttäytyy kuin imaami, hän kertoi.

– Suurin osa koulun avustuksesta maksetaan tanskalaisten veronmaksajien pussista, joten tämän pitäisi johtaa seuraamuksiin, hän lisäsi.

Rasmussenin mukaan koulun naispuolisille opiskelijoille antamat neuvot ovat ”hulluja” ja hän on vaatinut maan opetusministeriötä kiinnittämään asiaan huomiota.

Myös Det Konservative Folkeparti -puolueen edustaja Naser Khader on vaatinut koulun rahoituksen lakkauttamista.

– Koulu ajaa oppilaiden eriytymistä yhteiskuntaan sopeuttamisen sijasta. Se voi vahingoittaa lapsia myöhemmin elämässä, hän kertoi.

Koulu ei ole kommentoinut tapausta psykologin haastattelun jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.