Mainos

Poliisi Pohjois-Ruotsissa: Naiset, älkää menkö yksin ulos pimeällä

Ruotsissa Östersundin poliisi on varoittanut, ettei naisten tulisi mennä yksin ulos pimeällä. Poliisi tiedotti asiasta eilen pitämässään lehdistötilaisuudessa. Östersundin pormestari on tyrmännyt poliisin varoitukset, kertoo The Local.

Poliisin mukaan se varoitti asiasta, koska alueella on ilmoitettu ainakin kuudesta naiseen kohdistuneesta hyökkäyksestä helmikuun 20. päivän jälkeen.

– Poliisi kulkee nyt varoittamasta naisia siitä, että he eivät liikkuisi yksin kaupungilla. Todistamme huolestuttavaa suuntausta, alueen poliisipäällikkö Stephen Jerand kommentoi ruotsalaislehdille.

– Tämä on vakavaa, haluamme suojella naisia ja siksi puhumme tästä.

Jerandin mukaan Östersundin keskustassa oli muun muassa tapahtunut viikonloppuna raiskauksen yritys. Poliisi kertoi myös tutkivansa bussiasemalla tapahtunutta epäiltyä 10-vuotiaan ahdistelua.

Poliisin varoitusta kritisoitiin kuitenkin saman tien laajasti ympäri Ruotsia.

– Ei ratkaisu voi olla se, ettei ulos mennä tuollaisen varoituksen takia. Monet naiset ovat yötöissä esimerkiksi hoitoalalla. Mitä heidän muka pitäisi tehdä?, Östersundin pormestari  Ann-Sofie Andersson kommentoi SVT:lle.

Andersson moitti poliisia siitä, etteivät nämä ilmoittaneet kunnan johdolle aikeistaan julkaista kyseistä varoitusta.

Keskustapuoluetta edustavan Johan Hedinin mukaan varoitus antaa naisille väärän viestin.

– On väärin kehottaa naisia muuttamaan käytöstään rikollisten takia. Tämä johtaa ihmisiä väärään suuntaan, jos uhrien on sopeuduttava hyökkääjien käytökseen, Hedin totesi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja