Mainos

Valtion alkoholiyhtiö Altia listataan pörssiin

Valtionyhtiö Altian osakkeita aiotaan myydä ja listata Helsingin pörssiin, kertovat valtioneuvoston kanslia sekä Altia tiedotteissaan. Altia valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee alkoholia. Yhtiön tuotemerkkejä ovat muun muassa Koskenkorva, Larsen, Renault ja Xanté.

Altian mukaan listautumisen tavoitteena on parantaa yhtiön toimintaedellytyksiä, lisätä liiketoiminnan läpinäkyvyyttä ja tunnettuutta sekä tarjota yleisölle mahdollisuus sijoittaa yhtiöön.

– Toteutuessaan suunniteltu listautuminen mahdollistaisi Altialle strategista liikkumavaraa. Se tarkoittaisi lisäksi entistä laajempaa avoimuutta ja mahdollisuutta kehittää vastuullista juomakulttuuria, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä tiedotteessa.

Tähän mennessä Altia on ollut kokonaan valtion omistuksessa. Valtioneuvoston kanslian mukaan listautumisen jälkeen valtio omistaa yhtiön osakkeista vähintään kolmanneksen.

Mahdollisuuksia Altian listaamiseksi Helsingin pörssiin ryhdyttiin selvittämään viime vuoden lopulla. Selvityksestä vastasi valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.