Koskenkorvasta tunnettu Altia yhdistyy norjalaisyhtiön kanssa – yhtiölle täysin uusi nimi

Alkoholiyhtiö Altia ja norjalainen Arcus yhdistyvät, kertoo Altia. Yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Anora Group. Altian osakkeenomistajien omistusosuudeksi Anorasta on tulossa 53,5 prosenttia.

Altian ja Arcuksen suurimmat osakkeenomistajat tukevat yhdistymistä ja ovat sitoutuneet siihen ennakolta.Yhtiöt ovat keskittyneet viineihin ja väkeviin juomiin. Altian mukaan Anora tulee tarjoamaan valikoiman ikonisia paikallisia, alueellisia ja globaaleja brändejä.

Altia tunnetaan muun muassa Koskenkorvan valmistajana, ja yhtiöllä on valikoimassaan lukuisia muita brändejä kuten Jaloviina, Larsen ja Blossa.

Arcus on puolestaan maailman suurin akvaviitin tuottaja, ja sillä on vahvat markkina-asemat viinien ja väkevien alkoholijuomien pohjoismaisilla markkinoilla.

– Suuremman skaalan ja tehokkaamman tuotannon avulla voimme vahvistaa johtavaa vastuullisuustyötämme entisestään. Yhdistämällä resurssimme vahvistamme viennin kasvupotentiaalia merkittävästi ja luomme paremmat mahdollisuudet ikonisten brändiemme sekä vastuullisten pohjoismaisten juomakokemusten viennille uusille markkinoille, perustelee Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä kauppaa tiedotteessa.

Arcuksen toimitusjohtaja Kenneth Hamnes sanoo, että uudesta yhtiöstä tulee vahva ja näkyvä pohjoismainen kokonaisuus.

– Yhdessä tulemme tarjoamaan parempia mahdollisuuksia kansainvälisille edustajillemme ja päämiehillemme, mistä myös asiakkaamme hyötyvät, hän arvioi.

Pääkonttori tulee Helsinkiin

Anoran alustava yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli 640 miljoonaa euroa viime vuonna. Anora työllistää noin 1100 ammattilaista Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Anoran pääkonttori tulee sijaitsemaan Helsingissä. Tennilästä tulee yhtiön toimitusjohtaja.

Sulautumisen toteuttaminen edellyttää tarvittavien lakisääteisten hyväksyntöjen saamista, mukaan lukien kilpailuviranomaisten hyväksynnät. Koska transaktiota ehdotetaan toteutettavaksi rajat ylittävänä absorptiosulautumisena, jossa Arcus sulautuu Altiaan, se on myös ehdollinen lakisääteiselle Arcuksen velkojien kuulemiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja