Valtava seinä rusensi parikymppisen työntekijän hengiltä: Joulun vietto hidastaa karmean turman tutkintaa – ”Pahin mahdollinen on tapahtunut”

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa Nurmijärvellä tapahtuneen työtapaturman tutkintaa. Toistaiseksi asiaa tutkitaan työtapaturmana ja kuolemansyyntutkintana.

– Pyritään selvittämään olosuhteet ja miksi näin tapahtui, tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas kertoo.

Poliisi on pyytänyt asiassa lausuntoa aluehallintoviraston työsuojeluviranomaisilta. Tarkoitus on selvittää, olivatko työturvallisuuteen liittyvät seikat kunnossa tehtaalla.

– Siellä ovat asiantuntijat, jotka tuntevat työolosuhteet ja siihen liittyvät asiat. Arvioidaan sen jälkeen, onko syytä epäillä rikosta, Lylykangas kertoo.

Lausunnon jälkeen poliisi pohtii mahdollisia rikosnimikkeitä, jos asiassa rikosta on syytä epäillä.

Työntekijä kuoli painavan elementin paineessa

Onnettomuus sattui tiistaina, kun nurmijärveläisellä seinäelementtitehtaalla työntekijä puristui kuoliaaksi seinäelementin ja metallisen tukirakenteen välillä. Noin 20-vuotias mies käytti sähkökäyttöistä nostolaitetta, kun 2500-kiloinen elementti alkoi ”heijaamaan”, ja työntekijä jäi sen ja tukirakenteen väliin kuollen välittömästi.

Lylykangas kertoo, että kohteessa oli tapahtuma-aikaan muitakin henkilöitä. Onnettomuus oli havaittu hänen mukaansa välittömästi, ja hyvin nopeasti todettiin, ettei tilanteessa ollut mitään tehtävissä.

– En halua lähteä avaamaan julkisuuteen, mitä kukin on nähnyt tai kuullut, koska asian tutkinta on niin alkuvaiheessa. En halua median kautta vaikuttaa mahdollisiin todistajiin, Lylykangas perustelee.

Joulupyhät osaltaan hidastavat osaltaan tapauksen tutkintaa, mutta Lylykangas vakuuttaa asian etenevän jatkuvasti. Asialla ei toisaalta ole akuutisti kiire, koska onnettomuutta ei voida enää estää.

– Tässä ei enää ole mitään tehtävissä. Pahin mahdollinen on tapahtunut, kun työntekijä on menehtynyt, Lylykangas sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja