Mainos

Syyllistyikö valtakunnansyyttäjä Nissinen rikokseen? Korkein oikeus antaa tänään ratkaisunsa

Korkein oikeus antaa tänään aamulla ratkaisunsa valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virkarikosepäilystä. Syyttäjän mukaan Nissinen syyllistyi tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, koska hän osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2007–2017.

Nissinen myöntää tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen, mutta kieltää tahallisuuden. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt olleensa esteellinen, kun syyttäjälaitokselle hankittiin koulutusta hänen veljensä yritykseltä.

– Minulle on täysin vieras ajatus, että jos olisin (esteellisyyden) käsittänyt, olisin silti toiminut, kuten tein. En voi käsittää, miksi olisin ehdoin tahdoin menetellyt rikolliseksi tietämälläni tavalla, Nissinen sanoi marraskuun puolessa välissä, kun häntä kuultiin korkeimmassa oikeudessa.

Syyttäjänä toimiva apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen vaatii Nissiselle vähintään 60:tä päiväsakkoa, mutta ei tämän erottamista.

– Kyse ei ole yksittäisestä hankinnasta, vaan toiminnasta kymmenen vuoden aikana. Jos tässä ei ole kyse tahallisesta toiminnasta, niin missä virkamiehen toiminnassa sitten voisi olla, Hakonen sanoi marraskuussa.

Nissinen jäi itse hakemalleen virkavapaalle maaliskuussa esitutkinnan alettua. Elokuun lopussa oikeusministeriö pidätti hänet virasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.