Vältä turhaa napostelua – näillä hillitset ruokahaluasi

On hyvä pitää kaapissa ruokia, jotka estävät päämäärättömän haahuilun herkkukaapilla auttaen ylläpitämään hyviä, säännöllisiä ruokailuvälejä. Näillä napostelua hillitsevillä ruoilla tunnet olosi täydemmäksi pidempään.

Pähkinät

Pähkinät sisältävät terveellisiä rasvoja, jotka pitävät kolesterolisi matalalla. Niissä on kuitenkin myös runsaasti ruokahalua hillitseviä kuituja, jotka sulavat hitaasti. Näin ollen ne pysyvät vatsassasi pidemään kuin muut hiilihydraatit ja tunnet olosi kylläiseksi.

Kaurapuuro

Olosi tuntuu täydeltä syötyäsi lautasellisen kaurapuuroa. Kaurahiutaleet saattavat auttaa lisämään kehon ruokahalua säätelevän kolekystokiniini-hormonin määrää.

Omenat

Omena on ihanteellinen aamun tai iltapäivän välipala. Sen kuidut ja suuri vesipitoisuus auttavat pitämään olon täyden tuntuisena. Omenoissa on myös pektiiniä, jotka saattavat estää nälkää aiheuttavia verensokerin heilahteluja.

Mausteet

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mausteinen ruoka auttaa pitämään olon kylläisenä pidempään. Mausteiset sapuskat myös lisäävät aineenvaihduntaa. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että ihmiset söivät 60 kilokaloria vähemmän, kun heidän tomattikeittoonsa oli lisätty cayenne-pippuria – verrattuna ihmisiin, jotka söivät keittonsa ilman mausteitta.

Minttu

Mintun tuoksu on rauhoittava, mutta se hillitsee myös tehokkaasti ruokahalua. Juo minttuteetä, jos haluat välttää ylenmääräistä napostelua.

Avokado

Terveellisiä rasvoja sisältävät avokadot pitävät nälän loitolla. Syö puolikas avokado leivän päällä aamullä eikä nälkä vaivaa ennen lounasta.

Pellavansiemenet

Omega-3-rasvahappoja ja vatsaa täyttäviä kuituja sisältävät pellavansiemenet ovat täynnä myös omega-6-rasvahappoja, jotka voivat nostaa ruokahalua hillitsevän kolekystokiini-hormonin määrää kehossa.

Kananmunat

Proteiinirikkaat kananmunat ovat tutkimuksissa osoittautuneet tehokkaiksi ruokahalun säätelijöiksi. Tutkimusten mukaan ne saattavat pitää nälän poissa jopa 36 tuntia.

Jogurtti

Jälleen yksi hyvä proteiininlähde – valitse kreikkalainen jogurtti, jotta saat varmasti parhaimmat hyödyt.

Kahvi

Joidenkin tutkimusten mukaan kofeiini saattaa hillitä ruoanhimoa lyhyen ajan, mutta vaikutuksia pidemmällä aikavälillä ei kuitenkaan ole pystytty vielä todistamaan.

Sitruuna

Jonkin happamen syöminen saattaa hillitä makeanhimoa ja auttaa pitämään olon kylläisenä aterian jälkeen.

Vesi

Joskus pelkkä vesilasillinen riittää hillitsemään napostelunhalua. Kannattaa myös muistaa juoda lasillinen vettä ennen syömistä, sillä usein ihmiset tulkitsevat janon virheellisesti näläksi.

(MTV3)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja