Vältä lihaskivut – 4 ruokaa, joita kannattaa syödä treenin jälkeen

Rankan treenin aiheuttamat lihaskivut voi välttää syömällä oikein.

Kova treenaus saattaa saada lihakset kipeäksi usean päivän ajaksi. Hyvä tapa estää kipuja on pitää huolta siitä, että harjoittelu ei ole liian rankkaa. Tutkimusten mukaan myös oikeanlaisella ruokavaliolla on oma merkityksensä lihaskivun minimoimisessa.

Kaikkien lihaskipuihin auttavien ruokien yhteinen piirre on niiden antioksidanttisuus. Kokeile siis ensi kerralla näitä neljää ruokaa rankan treenin jälkeen:

1. Mustikka

Mustikat ovat todellista superruokaa. Niiden antioksidantit auttavat vähentämään lihasväsymystä poistamalla lihasten treenin aikana tuottamat ylimääräiset vapaiksi radikaaleiksi kutsutut hiukkaset.

2. Kirsikkamehu

Happamien kirsikoiden sisältämä tulehdusta ehkäisevä yhdiste voi myös vähentää urheilun jälkeistä lihaskipua. Kirsikkamehua juovat palautuvat kuntoilusta nopeammin kuin ne, jotka eivät juo mehua.

3. Hedelmämehut

Granaattiomena-, greippi-, karpalo ja muut hedelmämehut ovat kaikki tulehduksia estäviä juomia.

4. Inkivääri

Inkivääri on tehokas tulehduksia vastaan taisteleva aine. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että inkiväärikapseleita päivittäin nauttineet kokivat 25 prosenttia vähemmän lihaskipua verrattuna lumekapseleita saaneisiin. Molemmat ryhmät tekivät erityisesti lihaksia rasittavia harjoituksia.

Lähde: EatingWell

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja