Vältä ärsyttävät virheet! Ota muut huomioon puhelinta käyttäessäsi

Älypuhelimen käyttö vaatii kunnioitusta muita kohtaan ja käytöstapoja. Lue, kuinka voit ottaa muutkin huomioon puhelinta käyttäessäsi.

Puhelimeen puhuminen, kun sinulla on muuta seuraa, on taatusti epäkohteliasta. 

Lue myös muut älypuhelinmokat, jotka saavat seuralaisesi ärsyyntymään!

"Älä häiritse" on parempi kuin värinä

Oletko värinähälytyksen suuri ystävä? Kova värinä housuissasi voi olla muille ihmisille todella häiritsevää. Jos pöksyissäsi tai pöydällä värisee kesken kokouksen, voit olla varma, että muut kuulevat sen – toki värinän voimakkuudesta riippuen. Sitä on vaikea olla huomaamatta ja se vie kaikkien huomion. Käytä mieluummin Älä häiritse -tilaa kuin värinähälytystä silloin, kun et pysty vastaamaan puheluihin.

Ota puhelin pois pöydältä

Kaikkien puhelimet näyttävät nykyään samalta ja pöydällä lojuva puhelin on vain häiritsevä. Kun sinun puhelimeesi syttyy valo, se kiinnittää seuralaisesi tai pöytäseurueesi huomion, muistuttaa heitä, että heilläkin on puhelin ja pian kaikki tarkistavat, ovatko he saaneet viestejä tai onko Facebookissa tapahtunut jotain mielenkiintoista.

Kerro, mitä teet

Joskus sinun vain tarvitsee käyttää puhelintasi ja se on toki sallittua. Kerro kuitenkin seuralaisellesi, mitä teet ja miksi. Näin hän ei heti kuvittele pahinta, kuten, että löysit mielenkiintoisempaa seuraa tai aloit pelata puhelimellasi, koska pidät keskustelukumppaniasi niin tylsänä. Kerro totuus: että etsit internetistä sopivaa ravintolaa teille tai että lähetät valokuvaa äidillesi. Epämääräinen puhelimen näpräily on nimittäin taatusti ärsyttävää seuralaisestasi.

Älä tekstaa ja tee jotain muuta

Tekstailu ajaessa ei ole epäkohteliasta, se on järjetöntä ja vaarallista. Tekstailu ja lähes minkä tahansa muun asian tekeminen, pyöräily, kävely, puhuminen, syöminen, juominen, voi myös olla vaarallaista, mutta ainakin se on epäkohteliasta, jos seurassasi on muita. Tekstailu ei ole kuin purukumin pureskelu, sitä ei pidä tehdä muiden asioiden lomassa. Jos tekstaat, älä tee muuta.

Kysy lupaa

Jos sinulle ojennetaan puhelin, jotta voisit katsoa jotain kuvaa, älä ala automaattisesti selata koko kuva-albumia läpi. Se, että ystäväsi haluaa sinun näkevän kuvan viimeviikkoisesta pasta-annoksestaan, ei automaattisesti tarkoita, että sinun tulisi nähdä muita hänen henkilökohtaisia kuviaan.

Lue myös:

    Uusimmat