Mainos

Valokuvaaja oli myös KGB-agentti: Edith Tudor Hartin salattu kaksoiselämä paljastui vasta tämän kuoleman jälkeen

2:22

Elokuvantekijä Peter Stephan Jungkin täti Edith Tudor Hart oli kuuluisa valokuvaaja sekä KGB-agentti. Jungk pääsi tutustumaan tätinsä historiaan KGB:n arkistoissa. 

Vuonna 1973 kuolleella Tudor Hartilla oli merkittävä rooli esimerkiksi Neuvostoliiton menestyksekkäässä Cambridgen viitoset -vakoojaverkostossa Iso-Britanniassa. Tudor Hart joutui usein kuulusteltavaksi mutta ei tullut koskaan pidätetyksi. Salattu KGB-elämä paljastui vasta 20 vuotta Tudor Hartin kuoleman jälkeen.

Valokuvillaan Tudor Hart kertoi taidokkaasti tarinoita köyhyydestä Lontoossa ja Wienissa. Jungkin mukaan hänen tätinsä uskoi, että ainoastaan kommunismi voisi taistella fasismia vastaan.

Jungk kertoo, että Tudor Hart oli tyytyväinen työhönsä niin valokuvaajana kuin agenttinakin. Elämän muut osa-alueet eivät tosin sujuneet niin menestyksekkäästi: Tudor Hartin miessuhteet päättyivät aina epäonnisesti, ja tämän ainoalla pojalla oli skitsofrenia.

1960-luvulla Tudor Hart päätti aloittaa alusta. Hän muutti Brightoniin ja ryhtyi antiikkimyyjäksi. Siellä Tudor Hart kuoli 65-vuotiaana maksasyöpään.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.