Valokuvaaja muistelee tilannetta, kun bongasi seksikirjan prinssi Philipin kirjahyllystä: "Ajattelin, että voi luoja..."

Prinssi Philipin vierailut Suomessa vuosina 1994 ja 1995 3:50
Prinssi Philip vieraili Suomessa kaksi kertaa 1990-luvulla: Saapui muikeana Mäntyniemeen ja kiikaroi lintuja espoolaisella erälammella

Valokuvaaja kertaa tilannetta, kun bongasi prinssi Philipin kirjahyllystä yllättävän teoksen.

Brittikuninkaallisia uransa aikana lukuisia kertoja kuvannut valokuvaaja Julian Calder kertasi Hello! -lehden podcasthaastattelussa erästä mieleenpainuvaa tilannetta, joka tapahtui vuosia sitten hänen ollessaan valokuvaamassa nyttemmin edesmennyttä prinssi Philipiä.

Calder, joka oli kertomansa mukaan tapahtuma-aikaan vielä melko nuori, oli kuvaamassa prinssiä tämän toimistossa. Valokuvaaja suuntasi kameransa linssin kohti kuninkaallista, kun hän bongasi prinssin kirjahyllystä yllättävän teoksen.

– Katsoessani linssin läpi ajattelin, että voi luoja, hänen oikean korvansa takana on The Joy of Sex (suom. Rakasta hellästi) -kirja , valokuvaaja kertoi.

Bongattuaan eroottisen teoksen kirjahyllystä valokuvaaja kysyi prinssiltä, pitäisikö opus siirtää pois kuvan taustalta. Calderin mukaan Philip reagoi tilanteeseen huumorilla.

– Hän nauroi ja pyysi avustajaansa siirtämään kirjan, hän kertoi.

Brittikirjailija Alex Comfortin The Joy of Sex -teos on kuvitettu seksi- ja erotiikka-aiheinen opas, joka julkaistiin vuonna 1972. Kirja nousi julkaisunsa aikaan New York Timesin bestseller-listan kärkeen ja pysytteli siellä viikkotolkulla. Teoksesta julkaistiin päivitetty versio vuonna 2008.

Lue myös:

    Uusimmat