Mainos

Valmistaja lopettaa Grenfell Towerissa käytetyn materiaalin myynnin tornitaloihin

Yhdysvaltalaisvalmistaja lopettaa Lontoon palaneessa tornitalossa käytetyn julkisivumateriaalin myynnin maailmanlaajuisesti. Myyntikielto koskee korkeita tornitaloja.

Julkisivumateriaalit valmistanut Arconic sanoo, että päätös myynnin lakkauttamisesta syntyi Lontoon tornitalopalon jälkeen. Yhtiö mainitsee syyksi myös rakennusmääräykset, jotka vaihtelevat maittain.

Guardian-lehden mukaan kyseisen materiaalin käyttö on kielletty tornitaloissa muun muassa Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Kesäkuun puolivälissä Lontoossa syttyneessä tuhoisassa palossa uskotaan kuolleen ainakin 79 ihmistä. Grenfell Towerissa syttyneen palon epäillään levinneen julkisivussa käytetyn paloherkän solumuovieristeen takia.

1:57

Vakuutusala varoitti ennen paloa

Britannian vakuutusalan toimijoiden liitto varoitti hallitusta jo toukokuussa muun muassa rakennuksessa käytetyistä paloherkistä materiaaleista:

– Palavasta materiaalista valmistettu ulkopäällyste voi usein aiheuttaa palon merkittävän leviämisen ylöspäin ja rakennusten välillä, mikä on erityisen huolestuttavaa alueilla, joilla on tiivis rakennustiheys.

Britanniassa yksikään 75 tarkastetusta asuinrakennuksesta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä, kertoi asiasta vastaava ministeri parlamentille maanantaina. Rakennuksia on tarkastettu tornitalon palon jälkeen.

Kaikkiaan jopa 600 kerrostaloa aiotaan tarkastaa ympäri Britanniaa.

2:02

Osa asukkaista kieltäytynyt lähtemästä

Lontoon Camdenissa on myös evakuoitu tornitaloissa asuvia ihmisiä tulipaloriskin takia. Osa asukkaista ei kuitenkaan ole suostunut lähtemään asunnoistaan.

– Lisäksi jaamme vielä kirjeen, jossa toistamme Taplow'n, Brayn, Dorneyn ja Burnhamin kerrostaloissa yhä asuville, että heidän täytyy lähteä, sanoi Camdenin valtuuston puheenjohtaja Georgia Gould sunnuntaina.

Camdenin valtuusto katsoo, että sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin siirtää korjaustöiden ajaksi 650 huoneiston asukkaat muualle.

Camdenin kaltaista evakuointia ei viranomaisten mukaan tarvitse tehdä kaikissa taloissa, joissa on käytetty paloriskinä pidettyä päällystettä. Camdenin evakuointien syynä ovat päällysteen lisäksi monet muut rakennuksissa huomatut vakavat paloturvallisuuspuutteet. 

1:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.